Lei bravúrja, Lakatos győzelmei

2023.06.26.

Lei Balázs bravúros győzelemmel kezdett, de a zágrábi WTT-torna nyitó napja után már csak Lakatos Tamás van versenyben egyesben a magyarok közül.

Kifejezetten erős mezőny gyűlt össze a horvát fővárosban, amit az is alátámaszt, hogy egyesben a férfi és a női világranglista vezetője is rajthoz áll Fan Csen-tung és Szun Jing-sa személyében. A négy magyar induló a
kvalifikációban kezdte meg szereplését.

Lakatos Tamás egy 19 éves balkezes hazai tehetség, Leo Vekic ellen kezdett, és 3:0-ra nyert ellen. A következő ellenfele a szingapúri Pang Yew En Koen volt, a változatosság kedvéért egy 21 éves balkezes, aki mellesleg a 117. a világranglistán. A 294. Lakatost ezt nem izgatta, és 3:1-re megverte, így készülhet a selejtező harmadik fordulójára, abban is a chilei Nicolas Burgosra.

Lei Balázs 16 évesen vágott neki a férfi egyes selejtezőjének, és 3:2-re győzött a kanadai Edward Ly ellen. A fiatal magyar a döntő szettben 8:3-as hátrányból fordított. Hétfő késő este Kang Dong Szu ellen folytatta, és az első játszmát óriási csatában megnyerte, de aztán a dél-koreai 3:1-re fordított.

Női egyesben Imre Leila a dél-koreai Jang Ha Untól, Hartbrich Leonie pedig a francia Océane Guisneltől kapott ki három szettben, így ebben a számban nem lesz főtáblásunk.

A páros versenyszámok selejtezője kedden kezdődik.

WTT CONTENDER ZAGREB 2023
FÉRFI EGYES SELEJTEZŐ

1. forduló
Lakatos Tamás–Vekic (horvát) 3:0 (9, 3, 4)
Lei Balázs–Ly (kanadai) 3:2 (6, 7, –5, –4, 8)
2. forduló
Lakatos–Pang Yew En Koen (szingapúri) 3:1 (–9, 3, 10, 6)
Lei–Kang Dong Szu (dél-koreai) 1:3 (16, –5, –10, –6)

NŐI EGYES SELEJTEZŐ
1. forduló

Imre Leila–Jang Ha Un (dél-koreai) 0:3 (–8, –5, –3)
Hartbrich Leonie–Guisnel (francia) 0:3 (–11, –2, –9)

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram