Lei Balázsnak nem sikerült a legjobb 16 közé jutás egyesben a szkopjei U21-es Eb-n

2024.01.25.

A 16 éves Lei Balázs egyesben két vereséggel kezdett a második csoportkörben, így bár még egy forduló hátra van ebből a szakaszból, a magyar fiúnak már nincs esélye a legjobb 16 közé jutásra a szkopjei U21-es asztalitenisz Európa-bajnokságon. A soltvadkertiek reménysége vegyes párosban győzelemmel rajtolt szlovák partnere oldalán.

Mint arról beszámoltunk, Lei Balázs szerdán remekül kezdett egyesben: csoportelsőként jutott tovább a szkopjei U21-es asztalitenisz Európa-bajnokságon. Ezután a kontinensviadal egyetlen magyar indulója másnap a második csoportkörben folytathatta. A 16 esztendős, párosban serdülő-világbajnok Lei előbb 4:2-re alulmaradt a nála három évvel idősebb, francia Hugo Deschamps-pal (19) szemben, majd hasonló arányban szenvedett vereséget a német Wim Verdonschottól (18) is, és bár pénteken még hátra van egy mérkőzése a horvát Borna Petek ellen, a továbbjutás sorsa már eldőlt – a francia és a német játékos folytatja a nyolcaddöntőben.

A soltvadkerti ígéretnek egyesben nem sikerült újabb bravúrt bemutatnia, vegyes párosban viszont jól mutatkozott be: a szlovák Dominika Wiltschkovával közösen 3:1-re verte a Daniels Kogans, Cvetelina Georgijeva lett, bolgár kettőst a legjobb 64 között. A folytatásban viszont kikaptak a horvát, Ivor Ban, Hana Arapovic párostól 3-2-re.

Férfi párosban Lei Balázs és a szlovák Árpás Sámuel egysége öt játszmában búcsúzott az Ivan Hencl, Leon Benko horvát duó ellen a nyitó körben.

Forrás: utanpotlassport.hu

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram