Lei Balázs vb-érmes

2022.12.07.

Lei Balázs a bemutatkozó mérkőzésén egyből érmet szerzett a tunéziai Radeszben zajló ifjúsági világbajnokságon.

A lányoknál nem vagyunk érdekeltek ezen a világbajnokságon, a két magyar fiú pedig a csapatversenyekben nem vett részt. Így csak szerdán, a vb negyedik napján mutatkoztak be, pontosabban mutatkozott be Lei Balázs. Szántosi Dávid ugyanis hiába lépett volna asztalhoz az U19-es fiú párosoknál a perui Carlos Fernándezzel, vegyes párosban pedig a portugál Matilde Pintóval, pozitív Covid-teszt miatt nem játszhatott, hiába tünetmentes.

Lei viszont megkezdte a szereplését. Az U15-ös fiú párosok között a szlovák Samuel Árpással elsőként emelték ki őket, így a nyolcaddöntőben erőnyerőként nem kellett játszaniuk. A negyeddöntőben a dominikai Rafael Cabrera és az amerikai Daniel Tran várt rájuk, akik az első fordulóban egy svéd, kazah duót búcsúztattak döntő szett 17:15-tel.

Másodszor is maratoni mérkőzésbe futottak bele, de ezúttal szerencsére nem ők örülhettek. Leiék az elbukott első szett után 2:1-re fordítottak, de a negyediket 12:10-re Cabreráék nyerték meg. A döntő játszma is 12:10-es végeredményt hozott, ám Lei és Árpás javára, így ők jutottak be az elődöntőbe, ahol az ausztrál Chulong Nie és Won Bae lesz az ellenfelük.

IFJÚSÁGI VILÁGBAJNOKSÁG, RADESZ
U15 FIÚ PÁROS
Negyeddöntő

Lei Balázs, Árpás (magyar, szlovák)–Cabrera, Tran (dominikai, amerikai) 3:2 (–10, 10, 6, –10, 10)

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram