Lei Balázs vb-döntőt játszik

2022.12.10.

Lei Balázs a szlovák Samuel Árpással bejutott az U15-ös fiú párosok döntőjébe a tunéziai ifjúsági világbajnokságon.

Az első helyen kiemelt magyar, szlovák kettősnek a nyolcaddöntőben erőnyerőként nem kellett játszania, a negyeddöntőben pedig egy dominikai, amerikai duón jutott túl 3:2-vel.

Az elődöntőben szintén öt játszmára volt szükségük a továbbjutáshoz, ezúttal ráadásul kétszettes hátrányból fordítottak. Az ausztrál Won Bae és Chulong Nie elég simán, 11:3-ra és 11:5-re nyerte az első két felvonást, aztán viszont fordult a kocka. Leiék szépítettek, egyenlítettek, majd a döntő játszmában már egyértelműen ők játszottak fölényben.

A szombati döntőben Tanimoto Takumi és Josijama Kazuki lesz az ellenfelük. A két japánnak szintén helyén van a szíve, ugyanis három 3:2-re megnyert mérkőzéssel foglalták el a helyüket a fináléban.

A döntő az alábbi linken lesz látható:
https://www.youtube.com/c/WTTGlobal

Lei egyesben is erőnyerő volt az első fordulóban, a nyolcaddöntőben viszont hiába egyenlített kétszer is szetthátrányból, végül 4:2-re kikapott a bolgár Joan Velicskovtól. A vb másik magyar „résztvevője”, Szántosi Dávid pozitív Covid-tesztje miatt egyesben sem állhatott asztalhoz, így egyetlen lejátszott mérkőzés nélkül ért véget számára a radeszi kaland.

IFJÚSÁGI VILÁGBAJNOKSÁG, RADESZ
U15 FIÚ EGYES
Nyolcaddöntő
Lei Balázs–Velicskov (bolgár) 2:4 (–13, 9, –6, 9, –11, –6)

U15 FIÚ PÁROS
Elődöntő

Lei, Árpás (magyar, szlovák)–Bae, Nie (ausztrál) 3:2 (–3, –5, 7, 9, 5)

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram