Lei Balázs: egy arany és egy bronz Marokkóból

2019.06.16.

Lei Balázs a nigériai Taiwo Matival megnyerte a serdülő fiúk páros versenyét az ITTF Junior Circuit marokkói állomásán, Agadirban, míg az újoncok között egyesben elődöntőt játszott.

A soltvadkerti Ambrus Asztalitenisz Akadémia tehetsége márciusban, Olaszországban indult életében először a világszövetség által rendezett nemzetközi tornán, és rögtön döntőt játszott az újonc fiúk egyéni versenyében. Most ebben a számban „csak” az elődöntőig jutott, Isak Edwardssontól kapott ki.

A svéd fiút és társát ugyanakkor a serdülő párosok negyeddöntőjében legyőzte Lei a nigériai Taiwo Mati oldalán, és ez még csak a menetelésük elejét jelentette. Az elődöntőben két szaúdit vertek meg három szettben, a döntőben pedig egy szaúdi, holland kettőst, szintén 3:0-ra.

Lei Balázs tehát egy arany- és egy bronzéremmel zárta a szereplését, a serdülő fiúk egyéni versenyében a nyolcaddöntő jelentette számára a végállomást még szombaton.

2019 ITTF JUNIOR CIRCUIT, MOROCCO JUNIOR & CADET OPEN
SERDÜLŐ FIÚ PÁROS
NEGYEDDÖNTŐ
Lei Balázs, Taiwo Mati (magyar, nigériai)–Brunzell, Edwardsson (svéd) 3:1
ELŐDÖNTŐ
Lei, Mati (magyar, nigériai)–el-Huleal, el-Szuvajlem (szaúd-arábiai) 3:0
DÖNTŐ
Lei, Mati (magyar, nigériai)–el-Sarejf, Chambet-Weil (szaúd-arábiai, holland) 3:0

ÚJONC FIÚ EGYES
NEGYEDDÖNTŐ
Lei–Petit Jean (marokkói) 3:0
ELŐDÖNTŐ
Lei–Edwardsson (svéd) 0:3

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram