Lakatos Gyula elsírta magát terve megvalósulását látva

2020.12.17.

Hosszú idő után méltó körülmények között folyhat a munka a KSI asztalitenisz-csarnokában, amely egyben a hazai férfi utánpótlás-nevelés bázisa is.

A köznyelvben Jégszínháznak nevezett létesítménybe belépve több változás is azonnal szemet szúr. Lakatos Gyula már 16 éve felvetette, hogy a nagy helyet elfoglaló és rossz állapotban lévő lelátót le kellene bontani, de elképzelése akkor süket fülekre talált. A lelátó most végre eltűnt, a termek taraflex borítást, a falak pedig új színt (sötétzöld) kaptak. Megújultak a vizesblokkok, a világítás, és lecserélték a nyílászárókat.

„A férfi utánpótlás-nevelés bázisaként szolgáló Jégszínház a MOATSZ bérleményévé vált, tehát ezt az infrastruktúrát a szövetség bérli a Nemzeti Sportközpontoktól – világította meg a rekonstrukció megvalósulásának hátterét Nátrán Roland, a Magyar Asztalitenisz Szövetség elnöke. – Ezzel elhárult minden akadály az elől, hogy a szövetség a saját erőforrásaiból fejlessze ezt az infrastruktúrát. A fejlesztés második szakasza reményeink szerint jövő év tavaszán történik meg, amikor a Jégszínház öltözőit, közösségi tereit és azok vizesblokkját újítjuk fel a szövetségi infrastruktúra-fejlesztési forrásaiból.”

A csarnok az átlagosnál sokkal jobb világítási rendszert kapott, több mint 3000 lux fényerővel.

„Ezt én kértem, hogy ilyen legyen. Négy kategóriára van osztva: van átlagfény, edzésfény, versenyfény, és amikor maximálisan működik, akkor a televízió is jó minőségben tudja közvetíteni a mérkőzéseket” – mondta Lakatos Gyula.

„Huszonhat éve irányítom a KSI szakosztályát, és megmondom őszintén, hogy elsírtam magam, amikor elkészültek a felújítási munkálatok. Nagyon boldog vagyok, óriási dolog számomra, hogy ezt ki tudtam harcolni” – tette hozzá elérzékenyülve a szakosztály vezetője.

A gyerekek és az edzők már birtokba is vették az új köntöst kapó otthonukat.

„Itt dolgoztunk már jó ideje, tehát tudjuk, hogy milyen volt – szakította meg a taraflex leragasztásának műveletét Pázsy Ferenc, aki a többiekhez hasonlóan tevékenyen kivette a részét a munkálatokból. – Olyan, mintha egy teljesen új terembe lépne be az ember. Szerintem sokkal hangulatosabb lett, látszik, hogy a gyerekeknek is jobban tetszik itt az edzés. Az elmúlt hat hétben mindenki nagyon sokat dolgozott vele, és nagy köszönet Lakatos Gyulának, hogy meg tudta ezt valósítani. A lelátó teljesen haszontalan volt, nélküle sokkal nagyobb a hely. A nagyobb légtér miatt kicsit lassabb, kicsit visszhangosabb lett a terem, de ezt meg lehet szokni, és így sokkal több asztalt tudunk felállítani.”

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram