Kvóta nélkül zártak a mieink Halmstadban

2016.04.16.

Póta Georgina sem járt sikerrel, így a magyar küldöttségből senki sem szerzett kvótát a halmstadi olimpiai selejtezőtornán.

Póta Georginára a selejtezőtorna második szakaszában, a Vörös-csoport elődöntőjében a svéd Matilda Ekholm várt, aki nem tartozik a kedvenc ellenfelei közé. Nagy csatát vívtak egymással, de hét szettben a 33 éves skandináv hölgy bizonyult jobbnak – majd Li Jiétől kikapott, de a harmadik helyet megszerezte a 2. szakaszban, ezzel az olimpiai kvótát is.

Ugyanez nem mondható el Pótáról, aki ezt követően még a szerb színekben versenyző Erdélyi Annamáriát legyőzte, majd kikapott Viktorija Pavlovicstól, így a harmadik helyen zárt azok között, akiknek nem jutott kvóta a svéd városban.

Ezzel együtt neki nincs oka az aggodalomra, a május eleji világranglistáról kvalifikálja magát a riói ötkarikás játékokra, a többi magyar helyzete azonban több mint bizonytalan.

EURÓPAI OLIMPIAI SELEJTEZŐ, HALMSTAD
2. SZAKASZ
NŐK, VÖRÖS-CSOPORT, ELŐDÖNTŐ
Matilda Ekholm (svéd)–Póta Georgina 4:3 (–7, 9, –7, 6, –6, 8, 6)
HELYOSZTÓ
Póta Georgina–Erdélyi Annamária (szerbiai) 4:1 (8, 14, –8, 8, 4)
Viktorija Pavlovics (fehérorosz)–Póta Georgina 4:3 (–7, 8, 6, –9, –8, 6, 9)

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram