Kulcsjátékosok nélkül a lányok

2021.07.14.

Sérülés, illetve betegség miatt az ifjúsági és a serdülő leányválogatottunk sem a legerősebb összeállításában utazik el a varasdi utánpótlás Európa-bajnokságra.

Tölgyes Dorottya sérülés miatt marad le a július 18-tól augusztus 2-ig tartó seregszemléről, az ő hiányában Dari Helgának kellene húznia az ifjúsági csapatunkat, amely Németországgal, Olaszországgal és Lengyelországgal került egy csoportba. Ezen kívül egyesben, párosban és vegyes párosban is megmutathatják a mieink, hogy mit tudnak.

„Úgy látom, hogy Dari Helga és Laskai Írisz is jó formában van. Volentics Anna és Fejős Anna picit elfáradt a felkészülés során, de holnapra pihenőt adtam nekik, és remélem, hogy a pénteki utazásig kipihenik magukat, és az Európa-bajnokságon újult erővel tudnak asztalhoz állni” – számolt be a játékosai állapotáról Lindner Ádám, az ifjúsági leányok szövetségi kapitánya a szerdai edzésen az Ormai-csarnokban.

A szakember szerint csapatban a 9-12. hely lehet tőlük a reális elvárás, de a jó eredmények mellett számára legalább olyan fontos, hogy a játékosai előremutató játékot produkáljanak az Eb-n.

A fiatalabb lányoknál szintén lesz egy fontos hiányzónk.

„Molnár Kendra beleesett a Covidba, és nagyon komolyan megbetegedett. Nagy dilemma volt, hogy szabad-e kivinni őt ezek után az Európa-bajnokságra vagy sem, és végül úgy döntöttem, hogy itthon marad” – beszélt az első számú játékosáról a serdülőket irányító Szily György.

Az Angliában élő Barcsai Sophie-ra számíthat a kapitány, ám érmes helyezésekre így sem lát sok esélyt. Az Eb-t buborékrendszerben rendezik meg, tehát nézők nélkül, és a résztvevők csak a szállás és a sportcsarnok között mozoghatnak. Az ifjúsági versenyszámokat július 18-tól 24-ig bonyolítják le, míg a serdülők július 27-től augusztus 2-ig játszanak.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram