Közös edzőtábor után közös megméretés

2020.08.24.

A lengyel női válogatott tagjai csak néhány napra utaztak haza, ezen a héten újra hazánkba látogatnak, mégpedig a Budapest-bajnokság alkalmából.

A múlt héten a kínai származású Li Qiant leszámítva az Ormai-csarnokban a mieinkkel együtt edzőtáboroztak a legjobb lengyel női játékosok. A koronavírus-járvány alatt megszaporodtak az efféle együttműködések.

„Nagyon elégedettek vagyunk az itt folyó munkával és a hangulattal – nyilatkozta Kinga Stefanska, a lengyel válogatott vezetőedzőjének asszisztense. – Mindig sikeresek vagyunk a magyarokkal való közös gyakorlások után. A mostani helyzetben alapvetően nincs, ami motiválja a játékosokat. Az olimpiát elhalasztották, nemrég az Európa-bajnokságot is, és különösen a fiatalabbaknak nehéz, hogy nem látják maguk előtt a célt, a következő versenyt és mérkőzéseket. Nagyon unalmas, ha mindennap ugyanott edzenek, ezért fontosak az ilyen nemzetközi edzőtáborozások.”

Natalia Partyka nemcsak a tokiói olimpián vett volna részt idén nyáron, hanem a paralimpián is.

„Csak remélni tudom, hogy jövőre pótolva lesz mindkét esemény, és szeretnék újra nyerni – mondta az ötszörös paralimpiai bajnok lengyel játékos. – Van néhány új játékos Ázsiából, akik nagyon jók, szóval nem lesz egyszerű, magas színvonal várható. Őszintén szólva, komfortosabban érzem magam, amikor épek ellen játszom, nincs akkora nyomás rajtam. A paralimpiákon mindenki azt várja tőlem, hogy könnyedén nyerjem meg az aranyérmet, de ez nem olyan egyszerű, sokszor rosszabbul megy ott a játék, van, hogy csak ötven százalékát tudom nyújtani a valós tudásomnak.”

Versenyek híján a játékosok és edzők egyaránt jóval többet tartózkodhatnak otthon.

„A sok utazás egyelőre annyira még nem hiányzik, de a versenyek nagyon – beszélt ambivalens érzéseiről Bátorfi Zoltán szövetségi kapitány. – A játékosokon is látom, hogy kezdenek megcsömörleni, de ezzel így vannak máshol is. Ezért próbál jönni-menni mindenki egyik országból a másikba, ezzel is feldobva az edzéseket.”

Ezen a héten a lengyel játékosok visszatérnek a Statisztika csarnokába, ahol a két szövetség együttműködésének keretében részt vesznek a Budapest-bajnokságon. A kooperáció jegyében a tervek szerint a magyar válogatott szeptemberben lengyelországi edzőtáborban vesz részt, amelynek költségeit a házigazdák állják.

A BUDAPEST-BAJNOKSÁGRA NEVEZŐ LENGYEL JÁTÉKOSOK
Egyéni: Natalia Partyka, Natalia Bajor, Paulina Krzysiek, Anna Wegrzyn, Katarzyna Wegrzyn, Agata Zakrzewska, Gabriela Dyszkiewicz,
Páros: Bajor-Partyka, Zakrzewska-Dyszkiewicz, A. Wegrzyn-K. Wegrzyn

A magyar indulók között ott lesz Fazekas Mária is.

„Nagyon rég indultam ilyen egyéni versenyen, igazából már csak csapatban játszottam az utóbbi időben. Most jött ez a lehetőség, és úgy döntöttem, hogy elindulok párosban és egyéniben. Ez a két nap itt a Marczibányi téren megmutatta, hogyan bírom fizikailag. Jól bírtam, de egy verseny azért más” – mondta a Budaörs játékosa.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram