Közel volt a továbbjutás

2021.09.30.

A női válogatottunk egy szettre volt a továbbjutástól a kolozsvári csapat Európa-bajnokságon, de végül 3:2-re kikapott a portugáloktól. A férficsapatunk az olaszok elleni csoportmeccsét is elveszítette.

A papírformának megfelelően a magyar és a portugál csapat találkozója döntött a csoport első helyéről, egyben a továbbjutásról, miután a horvátokat mindkét válogatott legyőzte. Az ibériai csapatnál a két kínai származású játékos, Yu Fu és Shao Jieni volt beírva az első két helyre, nálunk pedig Póta Georgina és Madarász Dóra mellett ezúttal Nagyváradi Mercédesz kapott lehetőséget.

Az első meccsen a nem egész két héttel ezelőtti Európa Top 16 bajnokságon döntőt játszó Yu Fu viszonylag simán nyert Póta ellen. A következő parti annál szorosabban alakult, de Madarász Dóra idegekkel is jól bírta, és döntő szett 12:10-re legyűrte Shao Jienit.

A harmadik mérkőzést muszáj volt megnyernünk, hiszen Nagyváradira a világranglista 764. helyén álló, a 17. életévét a jövő héten betöltő Ines Matos várt. Szerencsére nem most villantotta meg oroszlánkörmeit, Nagyváradi higgadt játékkal nyert ellene 3:0-ra.

Madarász következett Yu Fu ellen, akit a tavaly januári olimpiai selejtezőn 3:1-re megvert, legutóbb viszont a már említett Top 16 versenyen 4:0-ra kikapott tőle. Most a gondomari forgatókönyv szerint alakultak a dolgok, de sajnos csak egy ideig. Madarász 2:1-re vezetett három játszma után, egy szettre volt tehát a csapat a továbbjutástól, de Yu Fu megmentette a portugálokat, 3:2-re fordított.

Póta 2:2-es meccsállásnál szerdán megnyerte a döntő partit a horvátok ellen, most azonban ez nem sikerült neki. Shao Jieni 3:0-ra nyert ellene, ezzel a portugálok szerezték meg a csoportelsőséget, és ők készülhetnek a negyeddöntőre.

CSAPAT EURÓPA-BAJNOKSÁG, KOLOZSVÁR
NŐK
E-CSOPORT
Magyarország–Portugália 2:3
Póta Georgina–Yu Fu 0:3 (–8, –4, –8)
Madarász Dóra–Shao Jieni 3:2 (12, –7, 10, –4, 10)
Nagyváradi Mercédesz–Ines Matos 3:0 (6, 9, 4)
Madarász–Yu Fu 2:3 (–11, 3, 9, –6, –5)
Póta–Shao Jieni 0:3 (–6, –9, –7)

Korábbi eredmények:
Magyarország–Horvátország 3:2
Portugália–Horvátország 3:1

A csoport végeredménye: 1. Portugália 2 győzelem/0 vereség, 2. Magyarország 1/1, 3. Horvátország 0/2

AZ OLASZOK ELLEN SEM SIKERÜLT

A férficsapatunk gyakorlatilag tét nélküli mérkőzésen csapott össze az olaszokkal, akik szintén elvesztették az első két meccsüket, tehát már nem juthattak tovább a negyeddöntőbe. Az első mérkőzésen Szudi Ádám négy szettben kikapott Leonardo Muttitól, majd Ecseki Nándor egyenlített Niagol Stoyanov legyőzésével.

Ez volt a mieink második győztes találkozója az Eb-n (az elsőt is Ecseki aratta, a csehek ellen), ám mint kiderült, az utolsó is. Muskó Péter szövetségi kapitány Majoros Bence helyett a csapat legfiatalabb tagját, Juhász Patrikot állította csatasorba, aki az első megnyert játszma után már nem igazán volt pariban Marco Rech Daldossóval, majd Szudi kikapott Stoyanovtól, így az olaszok szerezték meg a csoport harmadik helyét.

A csoportgyőztesek pedig a csehek lettek, miután 3:2-re megverték a horvátokat, így ők jutottak tovább a G jelű négyesből.

CSAPAT EURÓPA-BAJNOKSÁG, KOLOZSVÁR
FÉRFIAK
G-CSOPORT, 3. FORDULÓ
Olaszország–Magyarország 3:1
Leonardo Mutti–Szudi Ádám 3:1 (9, 4, –9, 8)
Niagol Stoyanov–Ecseki Nándor 0:3 (–11, –8, –8)
Marco Rech Daldosso–Juhász Patrik 3:1 (–9, 3, 7, 4)
Stoyanov–Szudi 3:2 (–6, 8, 6, –3, 6)

Horvátország–Csehország 2:3

2. FORDULÓ
Csehország–Magyarország 3:1
Horvátország–Olaszország 3:2
1. FORDULÓ
Horvátország–Magyarország 3:0
Olaszország–Csehország 0:3

A csoport végeredménye: 1. Csehország 3 győzelem/0 vereség, 2. Horvátország 2/1, 3. Olaszország 1/2, 4. Magyarország 0/3

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram