Közel az újabb bravúrhoz

2016.11.13.

Madarász Dóra menetelése a nyolcaddöntőben ért véget a linzi world tour-versenyen.

Madarász a főtáblán a világranglista 59., majd a 23. helyezettjén jutott túl a japán Sibata Szaki és a hongkongi Li Ho-csing személyében. A nyolcaddöntőben a rangsorban „mindössze" 63. helyen álló Sofia Polcanova volt az ellenfele, de persze ellene is bravúrnak számított volna a győzelem.

Amely nem is volt távol, hiszen 3:2-re vezetett a Szekszárd játékosa, ám az osztrák 12:10-re megnyerte a hatodik szettet, majd a döntő játszmát is behúzta.

„A kék taraflex borítás nem zavart, és a labda is feküdt nekem – mondta a magyarok közül Linzben a legtovább jutó Madarász az érdeklődésünkre. – Nem tudom, mit játszanék máshogy a nyolcaddöntőben, még át kell, hogy gondoljam, és elemeznem kell a mérkőzést, de örülök, hogy ilyen szoros meccset tudtam vele játszani."

Polcanova a negyeddöntőben 4:1-re kikapott a japán Ito Mimától. Női egyesben a legjobb négybe három japán és egy dél-koreai jutott be.

2016 ITTF WORLD TOUR HYBIOME AUSTRIAN OPEN (MAJOR), LINZ
NŐI EGYES, NYOLCADDÖNTŐ
Madarász–Polcanova (osztrák) 3:4 (9, –7, 10, –3, 6, –10, –6)

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram