Közel a továbbjutás

2022.10.23.

Az SH-ITB Budaörsi SC női csapata 3:1-re legyőzte az LZ Linz Froschberget az Európa-kupa második szakaszának B-csoportjában, ezzel közel került a továbbjutáshoz.

A B-csoport küzdelmei a házigazda Reus Ganxets MIRÓ és a Linz összecsapásával kezdődtek, amely az osztrák csapat 3:1-es sikerét hozta. Szombat este aztán a Linz egy erősebb ellenféllel találta szemben magát a budaörsiek személyében.

Póta Georgina kezdésként 3:1-re megverte a 18 éves thaiföldi Phantita Pinyopisant. Ezt követően Dari Helga szintén négy játszmában kikapott a horvát Andrea Pavlovictól, ezzel 1:1-re állt a párharc.

Fazekas Mária egy 2005-ös születésű osztrák lánnyal, Anastasiya Radzionavával csapott össze, és a változatosság kedvéért 3:1-re nyert. Póta előtt így adva volt a lehetőség, hogy lezárja a mérkőzést, és élt is vele, könnyedén legyőzte Pavlovicot.

Mivel a háromcsapatos csoportból az első két helyezett továbbjut, a Budaörsnek jók az esélyei. Bachman Péter csapata a Reus elleni vasárnapi találkozóján egy újabb győzelemmel a csoportelsőséget is megszerezné.

EURÓPA-KUPA, NŐK
2. SZAKASZ, B-CSOPORT, REUS
SH-ITB Budaörsi Sport Club–LZ Linz Froschberg (osztrák) 3:1
Póta Georgina–Pinyopisan 3:1 (12, 7, –8, 7)
Dari Helga–Pavlovic 1:3 (9, –6, –7, –5)
Fazekas Mária–Radzionava 3:1 (7, –6, 9, 3)
Póta–Pavlovic 3:0 (5, 8, 5)

A másik szombati mérkőzésen:
LZ Linz Froschberg–Reus Ganxets MIRÓ (spanyol) 3:1

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram