Közel a negyeddöntő

2022.11.18.

Az SH-ITB Budaörsi SC női csapata Olaszországban 3:1-re legyőzte az A.S.D. Tennistavolo Norbellót az Európa-kupa 3. szakaszában, ezzel nagy lépést tett a legjobb nyolc közé jutás felé.

A hazaiak két olasz játékossal és egy légióssal álltak ki. Utóbbi, az orosz Jana Noszkova első számú játékosként előnyhöz juttatta csapatát Dari Helga legyőzésével, ám a vendéglátók ekkor örülhettek utoljára.

Eleonora Trudu nem volt egy súlycsoportban a Darihoz hasonlóan szerdán még a románok ellen Eb-selejtezőt vívó Póta Georginával, pillanatok alatt 1:1 lett a találkozó állása. Ezt követően Fazekas Mária is 3:0-s győzelmet aratott, az ő áldozata Veronica Mosconi volt.

A nap egyetlen szoros mérkőzésén Póta döntő szett 6:4-re nyert Noszkova ellen, így 3:1-es budaörsi sikerrel zárult a párharc első felvonása. Ha nem történik kellemetlen meglepetés a jövő csütörtöki visszavágón, akkor a magyar bajnok a negyeddöntőben a Bajnokok Ligája C-csoportjának harmadik helyezettjével találkozik majd.

NŐI EURÓPA-KUPA
A NYOLC KÖZÉ JUTÁSÉRT, ELSŐ MÉRKŐZÉS
A.S.D. Tennistavolo Norbello (olasz)–SH-ITB Budaörsi SC 1:3

Noszkova–Dari Helga 3:0 (8, 3, 9)
Trudu–Póta Georgina 0:3 (–1, –1, –3)
Mosconi–Fazekas Mária 0:3 (–9, –10, –7)
Noszkova–Póta 2:3 (9, –6, –7, 9, 4:6)

A visszavágót november 24-én 18 órától rendezik Budaörsön, melyre a szervezők minden nézőt szeretettel várnak. A belépés ingyenes.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram