Kosiba kibabrált a pécsiekkel

2019.11.03.

A spanyol Real Club Cajasur Priego Knolive hazai pályán 3:2-re nyert Kosiba Dániel vezérletével a PTE-PEAC ellen a férfi Európa-kupa 3. szakaszának első mérkőzésén.

A PEAC szeptemberben hazai pályán magabiztosan, százszázalékos teljesítménnyel lépett tovább a csoportjából, a következő szakaszban viszont már egy papíron esélyesebb ellenféllel találkozott. Az idegenbeli mérkőzésen ettől függetlenül nem álltak messze a győzelemtől a pécsiek, ám Kosiba Dánielre nem találtak ellenszert.

„Tudtuk, hogy erősebb, képzettebb a kiemelt spanyol csapat – kezdte a beszámolót Szily György vezetőedző. – A taktikát arra alapoztuk, hogy a hármas emberüket megpróbáljuk legyőzni, a többi pozícióban pedig bíztunk Pető Zsolt jó teljesítményében. Demeter Lehel meglepetésgyőzelme bizakodásra adott okot az elején, de a teljes összecsapás képéről elmondható, hogy Kosiba keresztülhúzta minden számításunkat, gyakorlatilag Dani nyerte meg a találkozót a spanyoloknak. Gerold ugyan hozta a meccsét a spanyolok harmadik számú játékosa ellen, ám Kosiba a Demeter ellen elvesztett első szett után taktikát változtatott, és sima három szettben fordított. Semmi sem dőlt el, de itthon jobb teljesítmény kell a továbbjutáshoz.”

A visszavágót november 8-án, pénteken rendezik Pécsen, az orvosi egyetem aulájában. Érdemes időben érkezni, mert a parkolás ebben az időben várhatóan a szokásosnál több időt vesz majd igénybe.

EURÓPA-KUPA, FÉRFIAK
HARMADIK SZAKASZ, 1. MÉRKŐZÉS
Real Club Cajasur Priego Knolive TDM (spanyol)–PTE-PEAC Kalo-Méh 3:2
Carlos Machado–Demeter Lehel 1:3 (–7, –7, 9, –4)
Kosiba Dániel–Pető Zsolt 3:1 (5, 7, –8, 5)
Alejandro Calvo–Gerold Gábor 1:3 (–4, –5, 8, –7)
Machado–Pető 3:2 (10, –10, –11, 7, 8)
Kosiba–Demeter 3:1 (–7, 6, 4, 6)

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram