Kosiba és Nagyváradi a Budapest-bajnok

2015.01.18.

Kosiba Dániel, illetve Nagyváradi Mercédesz nyerte az Ormai László csarnokban rendezett felnőtt Budapest-bajnokságot.

Szombaton a nők álltak asztalhoz a Marczibányi téri teremben, és az egyesek viadala nagy Postás-fölényt hozott: a zuglóiak játékosai közül hárman is felállhattak a dobogóra. Az arany Nagyváradi Mercédeszé lett, az ezüst Braun Évának jutott, míg a bronzérmet Varga Tímea és a még ifjúsági korú, kecskeméti Imre Leila nyakába akasztották. Párosban – az egyes versenyszámot csapatuk másnapi ETTU Kupa-mérkőzése miatt kihagyó – budaörsi Pergel Szandra, Fazekas Mária kettős diadalmaskodott.

A férfiak viadalán a kiemeltek közül Lakatos Tamás, Szudi Ádám és Szita Márton kivételével a teljes élmezőny részt vett. A győzelmet Kosiba Dániel (Celldömölk) szerezte meg, méghozzá nem akármilyen bravúrral: a Jakab János (Stockerau) elleni döntő második játszmájában megsérült, szinte lépni sem tudott, mégis nyert. A harmadik hely Pattantyús Ádámnak (St. Louis) és a selejtezőből fölkerült Nagy Krisztiánnak (Pécs) jutott.

Párosban a Fazekas Péter, Ecseki Nándor (szintén Celldömölk) duó végzett az első helyen.

Részletes eredmények ITT.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram