Korosztályos OB lebonyolítási rendszere

2021.01.14.

A 2021 tavaszi versenynaptár és az 12/16-os elnökségi határozat szerint idei évben változik a korosztályos Országos Bajnokságok lebonyolítási rendszere.

A kiemeléseknél és a selejtezők lebonyolításánál a ranglistákat és azt vettük alapul, hogy az adott korosztályban országosan mely területek az erősebbek, hol van több játékos a ranglistán egy adott régióból. Azokban a korosztályokban ,ahol indokolt, 32 főben korlátozzuk az indulást.

A páros számokban az a játékos indulhat, aki egyéniben bejutott az OB-ra. Vegyes páros nem kerül megrendezésre. A versenyek külön helyszínen, vagy külön napon lesznek nemenként. A kiemelt versenyzőkön kívül a területi versenyekről lehet bejutni az Országos Bajnokságra. A bejutók létszáma korosztályonként és nemenként eltérhet. Adott területi versenyeken helykijátszással dől el a bejutás.

A régiós versenyek megrendezésre kerülnek, de egyedül a serdülő fiúknál lesz régiós selejtező. Az U11 lány/fiú, U13 lány/fiú és S15 lány korosztályokban normál régiós versenyt rendezünk a megszokott ranglista pontokkal. Az OB lebonyolítása nagy valószínűséggel 8x4-es csoportokkal fog zajlani és a továbbjutók egyenes kieséses rendszerben folytatják a versenyt.

A kiemelt versenyzők az adott korosztályban nem indulhatnak területi selejtező versenyen, kivéve azon a régiós versenyen, ami nem minősül selejtezőnek.

A serdülő fiúknál a területi selejtező versenyre kiemeltek (a serdülő ranglista 9-16) nem indulhat a serdülő fiú régiós selejtezőn. Az ifjúsági lány/fiú és felnőtt női/férfi korosztályokban nem rendezünk régiós versenyt. A régiós, területi és az Országos Bajnokságon a szokásos ranglista pontok kerülnek kiosztásra. A versenyek helyszínei egyeztetés alatt vannak.

Az Országos Bajnokságra is előzetes nevezés szükséges a kiemelések miatt. Amennyiben valaki nem nevez, akkor a ranglistán a további helyeket vesszük figyelembe a kiemeléseknél.

Lányok

 • U11: nincs selejtező, csak OB, normál régiós és területi verseny megrendezésre kerül a szokásos ranglista pontozással
 • U13: Az OB-ra a ranglista első 8 helyezettje ki van emelve, a 9-helytől pedig területi selejtező. Régiós verseny megrendezésre kerül, de nem minősül selejtezőnek, normál régiós ranglista pontot ad.
 • S15: Az OB-ra a ranglista első 8 helyezettje ki van emelve, a 9-helytől pedig területi selejtező. Régiós verseny megrendezésre kerül, de nem minősül selejtezőnek, normál régiós ranglista pontot ad.
 • I18: Az OB-ra az első 8 ki van emelve a 9-helytől pedig területi selejtező. Nincs régiós selejtező és nincs régiós verseny sem.Felnőtt női: az OB kerül megrendezésre, nincs régiós és területi selejtező sem

Fiúk

 • U11: nincs selejtező, csak OB, normál régiós és területi verseny megrendezésre kerül a szokásos ranglista pontozással
 • U13: Az OB-ra a ranglista első 8 helyezettje ki van emelve, a 9. helytől területi selejtező. Régiós verseny megrendezésre kerül, de nem minősül selejtezőnek, normál régiós ranglista pontot ad.
 • S15: Az OB-ra a ranglista első 8 helyezettje ki van emelve, a 9-16. hely területi selejtezőre kiemelt, a 17. helytől régiós selejtezők kerülnek megrendezésre. A régiós selejtezőről minden régió első helyezettje automatikusan bejut a területi selejtezőre, de az indulói létszámtól függően egyes régiókból több helyezett is bejut a területi selejtezőre. Ez a régiós selejtező után kerül pontosításra.
 • I18: Az OB-ra a ranglista első 16 helyezettje ki van emelve, a 17. helytől területi selejtező. Régiós selejtező és verseny nincs.Felnőtt férfi: Az OB-ra a ranglista első 16 helyezettje ki van emelve, a 17. helytől területi selejtező. Régiós selejtező és verseny nincs.

Bejutó helyek az Országos Bajnokságokra

 • U13 lány területi: 16 nyugat, 8 keletU13 fiú területi: 12 nyugat, 12 kelet
 • S15 lány területi: 16 nyugat, 8 kelet
 • S15 fiú régiós: indulói létszámtól függően, de régiónként minimum 1 fő bejut a területi selejtezőre
 • S15 fiú területi: 8 nyugat, 16 kelet
 • I18 lány területi: 12 nyugat, 12 kelet
 • I18 fiú területi: 4 nyugat, 12 keletFelnőtt férfi területi: 6 nyugat, 10 kelet

Időpontok

Február 6-7.

Újonc lány/fiú és serdülő lány régiós verseny, serdülő fiú régiós selejtező

Február 27-28.

Ifjúsági lány/fiú és felnőtt férfi területi selejtező

Március 6-7.

Újonc és serdülő lány/fiú területi selejtező

Március 13-14.

Ifjúsági lány/fiú Országos Bajnokság

Március 19-20.

Újonc és serdülő lány/fiú Országos Bajnokság

Egyeztetés alatt a felnőtt női és férfi országos bajnokság időpontja

A nemzetközi versenyek időpontjainak folyamatos változtatása miatt a felnőtt országos bajnokság időpontját is módosítanunk kell. Ez jelenleg egyeztetés alatt van.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram