Koronváry Miklóstól búcsúzunk

2022.05.10.

Búcsúzunk sporttársunktól, Koronváry Miklóstól, aki 1938. június 3-án született, és 2022. április 20-án, 84. évében ment el tőlünk.

Búcsúzunk egy olyan embertől, akinek a pingpong volt a hobbija, a szerelme, az élete.

Első érmét 1950-ben, a tolnai úttörő bajnokságon nyerte.

Ezután nem volt megállás: 80 éves koráig aktív sportolóként, majd veteránként folyamatosan játszott.

A Tolnai Vörös Lobogó egyesületénél kezdett versenyezni, majd 1959 körül a budapesti Aknamélyítő Bányász Egyesületében folytatta. Itt került csapatával 1961-ben NB I-be. Játszott aztán a Láng Gépgyár, majd a Dorogi Bányász csapatában, majd a BKV-nál, végül a BVSC csapatában. Nyert csapatával NB I-es, NB II-es bajnokságot, számtalan arany-, ezüst- és bronzérmet hozott haza szerte az országból és külföldről.

Veteránként versenyzett 1995-ben Bécsben, 2009-ben Porecsben, 2011-ben Liberecben, éveken át a békéscsabai országos és nemzetközi versenyeken, és ezeken számos érmet és kupát nyert.

2013-ban a budapesti veterán férfi egyes bronzérmét még hazahozta. Vége-hossza nincs a versenyek sorának, amelyeken sport pályafutása 68 éve alatt az ország különböző városaiban részt vett.

Emellett 2019-ig elismert játékvezetőként is aktívan részt vett a magyar asztalitenisz-életben.

A játékvezetői válogatottban is részese lehetett sok külföldön elért sikernek, melyekhez labdabiztos játékával, küzdeni tudásával járult hozzá, amíg egészsége engedte.   
 
Nyugodjék békében. Emlékét megőrizzük.

Koronváry Miklósról a  megemlékezés a budafoki temetőben (Tóth József u.) lesz június 3-án 11 órakor. A gyászoló család azt kéri, hogy az ismerősök, sporttársak, akik nem tudnak részt venni a megemlékezésen, de tisztelték Őt  aznap gyújtsanak emlékére egy gyertyát.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram