Koronavírus: döntött a MOATSZ

2020.03.13.

A Magyar Asztalitenisz-szövetség elnöksége a csütörtöki ülésén meghozta döntését az új koronavírus (COVID-19) által okozott járvánnyal kapcsolatban.

A Magyar Asztalitenisz-szövetség elnöksége egyhangúlag úgy döntött, hogy a koronavírus miatt kialakult járványhelyzet miatt 2020. április 30-ig, a Kormány döntésével összhangban, minden MOATSZ által rendezendő egyéni asztalitenisz-verseny megrendezése törlésre kerül. Ezt figyelembe véve javasolja a területi asztalitenisz-szövetségek részére a saját rendezésű egyéni versenyeik törlését is.

A csapatbajnokság terén a MOATSZ úgy döntött, hogy a koronavírus miatt kialakult járványhelyzetben az NB-s csapatbajnokság minden osztályában a mérkőzések zárt kapus módon kerülnek megrendezésre. Azoknak a csapatbajnoki mérkőzéseknek, melyeknek a helyszíne nem biztosított, halasztási oknak minősül, azonban a pályaválasztó csapatnak jogában áll a mérkőzést más helyszínen lejátszani vagy a pályaválasztói jogot feladni.

A szövetség folyamatosan figyelemmel kíséri a fejleményeket és az operatív törzs döntéseit. További szigorítások esetén a szövetség a bajnoki mérkőzésekkel kapcsolatban is megteszi a szükséges intézkedéseket.

A szövetség irodájában a személyes ügyintézés szünetel, a telefonos és online ügyintézés viszont továbbra is zajlik. A korlátozásokból fakadó problémás helyzeteket a MOATSZ szükség esetén természetesen megvizsgálja, és megértően jár el az érintettekkel szemben.

LÉPETT AZ ITTF IS

Miután az Egészségügyi Világszervezet (WHO) világjárvánnyá nyilvánította a koronavírus okozta fertőzéseket, a Nemzetközi Asztalitenisz-szövetség bejelentette, hogy április végéig felfüggeszti mindennemű tevékenységét. Ez kiterjed az általa szervezett versenyekre, valamint a fejlesztési és alapítványi programokra is. A március 16-val életbe lépő felfüggesztésről szóló döntést a sportolók, edzők, hivatalos személyek és szurkolók egészségét és biztonságát szem előtt tartva hozta meg az ITTF.

A szervezet végrehajtó-bizottsága jövő hétfőn rendkívüli ülésen vitatja meg a további teendőket, és a jövő héten várható bejelentés a World Tour-sorozat hongkongi, illetve kínai versenyéről is.

Az ITTF azt javasolja a kontinentális szövetségeknek, hogy kövessék a példáját a járvánnyal kapcsolatos intézkedések tekintetében.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram