Kopogós magyar tarolás

2019.12.04.

Hatalmas magyar sikert hozott a londoni vb-re négy kvalifikációs helyet adó kopogós Európa-bajnokság a High Life Pingpongban.

Az egész versenynapon bravúros teljesítményt nyújtó két magyar, Dr. Varga Csaba és Zakar Kristóf házi döntőt vívhatott a kontinensbajnoki címért. Zakar címvédőként állt oda az aranycsatához, de Dr. Varga most ellenállhatatlan volt, ő lett az Eb-győztes. A paralimpiai bajnok Pálos Pétert ezúttal a rendkívüli napot kifogó ír versenyző, Gavin Maguire megállította az elődöntőbe jutásért. A 4. kvótát és ezzel a másik bronzérmet a spanyol Javier Benito szerezte meg.

A csapatversenyben is taroltak a magyarok, a Zakar, Dr. Varga, Márki Róbert trió óriási csatában nyert Európa-bajnoki címet, 3:2-re legyőzve a szerb csapatot legyőzve. Itt egy bronz is jutott még a magyaroknak a Németh János, Tauker Tamás, Németh Tamás alkotta egység jóvoltából. A magyarok mérlege az Európa-bajnokságon: 2 arany, 1 ezüst, 1 bronz!!!

KOPOGÓS EURÓPA-BAJNOKSÁG 2019, BUDAPEST
EGYÉNI
1. Dr. Varga Csaba
2. Zakar Kristóf
3. Gavin Maguire (ír)
3. Javier Benito (spanyol)

Ők négyen szereztek jogot a 100 ezer dollár összdíjazású londoni vb-n való indulásra.

CSAPAT
1. Zakar Kristóf, Dr. Varga Csaba, Márki Róbert
2. Robert Takarics, Sztefan Kosztadinovics (Szerbia)
3. Németh János, Tauker Tamás, Németh Tamás
3. Krystian Kreft, Pawel Lemanski, Tomasz Buczkowski (Lengyelország)

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram