KOMÁROM-ESZTERGOM VÁRMEGYEI UTÁNPÓTLÁS CSAPATBAJNOKSÁG   2023/2024., II. FORDULÓ

2024.02.16.

Sikeresen befejeződött a 2023-2024. évi Komárom-Esztergom vármegyei Asztalitenisz Utánpótlás Csapatbajnokság.

2024.02.10-én Esztergomban került megrendezésre a záró forduló. A megyében még nem alkalmazott rendszerben /a nyári Dági utánpótlás táborban került tesztelésre a szisztéma/ úgynevezett „Liga” rendszerben versenyezhettek a csapatok. 

A 2023-2024. évi UP csapatbajnokságra 11 csapat nevezett, hét egyesülettől. A kevés játékossal rendelkező egyesületek közös csapatokat is indíthattak.   Minden csapat három tudásszintben különböző játékosból állt, akiket három ligára (tudás szerint) osztottak a csapatvezetők. Egy-egy bajnoki mérkőzés három egyéni és egy páros mérkőzésből állt. Az egyéniket a csapatok egyforma tudásszintű játékosai játszották egymás ellen, míg az egy páros mérkőzést   bármely tudásszintű játékosok is lejátszhatták. A dági versenynapon 5 forduló került megrendezésre, Esztergomban pedig a maradék 6 forduló. Csak úgy, mint Dágon, most Esztergomban is születtek meglepetés eredmények, de a várakozásnak megfelelően a Tatai AC, a Dág KSE és Esztergom ASE csapatai és játékosai domináltak. Az egyéni ranglistákon azonban már az Eternit és a Leányvár játékosai is felzárkóztak dobogósokhoz.

Az egyesületeken belül is nagy csaták folytak a csapatok között, ahol a második és harmadik számú csapatok nem nagyon vették figyelembe az előre eltervezett erőviszonyokat és bizony meglepetéseket okoztak a papíron erősebb csapatok ellen.

A Csapatbajnokság első helye szoros küzdelemben dőlt el két Tatai AC csapat között. Kimondhatjuk, hogy megérdemelten került a bajnoki kupa Tata csapatához, akik jóval előrébb járnak az utánpótlás nevelésben, mint a megye többi csapata. Az 1. és a 2. Ligában az egyéni küzdelmekben is tatai elsőség született, míg a 3. Ligában Dág KSE játékos állhatott a dobogó legfelső fokára.

Csapat bajnokság végeredménye:

1.       Tatai AC I. / Szalados Botond, Szobek Szebasztian, Lévai Krisztián/

2.       Tatai AC III. / Szabó Péter, Iffiú Tamás, Skuta Balázs/

3.       Dág KSE II. / Varga Gréta, Varga Karina, Erős Dominik, Csipkés Mór/

Az egyéni Ligákban is nagy csatákban alakult ki a végső sorrend az alábbiak szerint:

I.Liga:

1. Szalados Botond /TAC I./

2. Varga Csanád /Dág KSE I./

3. Szele Dániel /Esztergom ASE III./

II. Liga:

1.       Iffiú Tamás / Tatai AC III./

2.       Szobek Szebasztian /Tatai AC I./

3.       Bacsó Bence / Esztergom ASE I. /

III. Liga:

1.       Csipkés Mór / Dág KSE II. /

2.       Bolyán Ákos / Tatai AC II. /

3.       Lévai Krisztián / Tatai AC I. /

A csapatversennyel párhuzamosan a kezdőknek is versenyt hirdetett két kategóriában /haladók és kezdők/ ezen a hétvégén Pósfai Zsolt a Megyei Asztalitenisz Szövetség utánpótlás koordinátora. Ebben a kategóriában három egyesülettő /Dág KSE, Esztergom ASE, Mogyorósbánya és TATAI AC/ 16 játékos nevezett. Itt is nagy csatákban dőltek el a helyezések, ahol a végén a következő eredmények születtek:

Haladó kategória:

1.       Kaptás Áron / Mogyorósbánya /

2.       Kreitl Ádám / Tatai AC /

3.       Telegdi András / Tatai AC /

Kezdő kategória:

1.       Pálinkási Minka / Esztergom ASE /

2.       Barta Ferenc Jenő / Tatai AC /

3.       Pataki Vid Barnabás / Tatai AC/

Gratulálunk minden résztvevőnek és helyezettnek!

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram