Komárom-Esztergom vármegye up csb beszámoló

2023.12.06.

A 2018-2019-es szezonban került utoljára megrendezésre az utánpótlás csapatbajnokság Komárom-Esztergom Vármegyében. Elég régen… Hosszú folyamat volt mire idáig jutottunk, hogy a gyerekek létszáma lehetővé teszi, hogy a tudásukat csapat szinten is összemérjék.

A megyében még nem alkalmazott rendszerben (a nyári dági utánpótlás táborban került tesztelésre a szisztéma), úgynevezett „Liga” rendszerben versenyezhettek a csapatok, a Dágon megrendezésre kerülő első fordulóban december 2-án. A 2023-2024. évi UP csapatbajnokságra 11 csapat nevezett, hét egyesülettől. A kevés játékossal rendelkező egyesületek közös csapatokat is indíthattak. Minden csapat három tudásszintben különböző játékosból áll, akiket három ligára (tudás szerint) osztanak a csapatvezetők. Egy-egy bajnoki mérkőzés három egyéni és egy páros mérkőzésből áll. Az egyéniket a csapatok egyforma tudásszintű játékosai játsszák egymás ellen, míg az egy páros mérkőzést bármely tudásszintű játékosok is lejátszhatják.

A dági versenynapon 5 forduló került megrendezésre a 11 fordulós versenyből. Születtek meglepetések, de a várakozásoknak megfelelően a Tatai AC, az Esztergom és a Dág KSE csapatai állnak a tabella első felén. Az egyéni ranglistákon azonban már az Eternit és a Leányvár játékosai is felzárkóztak dobogósokhoz. Az egyesületeken belül is nagy csaták folynak a csapatok között, ahol a második és harmadik számú csapatok nem nagyon veszik figyelembe az előre tervezett erőviszonyokat és bizony meglepetéseket okoznak a papíron erősebb csapatok ellen.

A csapat tabellát jelenleg a TAC I. csapata vezeti, a TAC III. és az Esztergom III. Leányvár vegyes csapata előtt.

Az egyéni Ligákban is szoros a verseny. Itt az 1. Ligát Szalados Botond (TAC I.) vezeti, Szabó Péter (TAC III.) és Varga Csanád (Dág KSE I.) előtt. A 2.Ligát Ócsai Marcell (Esztergom III.-Leányvár) vezeti, Iffiú Tamás (TAC III.) és Szobek Szebasztian (TAC I.) A 3. Ligában a legkiélezettebb a küzdelem. Itt az élen hármas holtverseny alakult ki Lévai Krisztián (Tatai AC I.) Csipkés Mór (Dág KSE II.) és Bolyán Ákos (TATAI AC II. ) között.

A csapatversennyel párhuzamosan a kezdőknek is versenyt hirdetett ezen a hétvégén Pósfai Zsolt a Megyei Asztalitenisz Szövetség utánpótlás koordinátora. Ebben a kategóriában három egyesülettől (Dág KSE, Mogyorósbánya és TATAI AC) 13 játékos nevezett. Itt is nagy csatákban dőltek el a helyezések, ahol a végén a következő sorrend alakult ki: 1. Kaptás Áron (Mogyorósbánya) 2. Kreitl Ádám (TATAI AC) 3. Telegdi András (TATAI AC). Ebben a kategóriában vigaszág is indult, ahol az alábbi végeredmény alakult ki: 1. Bánfalvi Boróka (Dág KSE), 2. Mikus Anna (Mogyorósbánya) 3. Szabó Vozák Ferenc és Sinkovics Aurél (Dág KSE)
Köszönet a verseny lebonyolításában részt vevő Dág KSE játékosoknak és az informatikai háttérmunkáért (ranglista és tabella kezelő program készítése) Baloghy Péternek.

Képek Facebook linkje: https://bit.ly/3t6rpYF

Pósfai Zsolt, UP koordinátor.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram