Kitüntették Fazekas Máriát

2021.12.09.

Budaörs Város Testnevelési és Sport Díját vehette át Fazekas Mária az SH-ITB Budaörsi SC játékosaként elért eredményeiért.

A pályázat útján elnyerhető Budaörs Város Testnevelési és Sport Díját az elmúlt két évtizedben már többször megkapta a Budaörsi SC asztalitenisz-szakosztálya és annak a női csapata, valamint a szakosztályt vezető Somlyó Gergelyt és Szvitán Krisztinát is kitüntették vele, a játékosok közül pedig Pergel Szandrát. Idén Fazekas Máriára esett az illetékesek választása, akiknek azért finoman felhívták a figyelmét a budaörsi játékos utóbbi másfél évben elért eredményeire.

„Somlyó Gergely és Szvitán Krisztina pályázta meg nekem ezt a díjat, írtak rólam és az eredményeimről pár szép dolgot – beszélt Fazekas Mária a kitüntetése hátteréről. – Nagyon meglepődtem, amikor megkaptam a díj elnyeréséről szóló e-mailt. Ebben a nehéz helyzetben már az is fantasztikus volt, hogy az olimpiát és az Európa-kupát meg tudták rendezni, de az is, hogy a hazai Extraliga elindulhatott. Ez a díj a megkoronázása ennek az egésznek. Magasra teszem a szívemben, és otthon a polcon is jól látható helyre helyezem.”

Fazekas Mária budaörsi játékosként főszerepet játszott a női válogatottunk olimpiai kvótaszerzésében, klubcsapatával döntőbe jutott az Európa-kupában, Madarász Dórával pedig párosban magyar bajnokságot nyert. Elmondása szerint a döntéshozók ezeket az eredményeit emelték ki indoklásként.

„Nem tudom, mikor szeretném abbahagyni az asztaliteniszt, egyszerűen imádom, ez az életem. Nagyon remélem, hogy még sokáig űzhetem” – jelezte Fazeka Mária, hogy a visszavonulásnak eddig még csak a gondolata sem fordult meg a fejében.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram