Kik kapják a fair play díjakat?

2020.11.19.

A Magyar Olimpiai Bizottság fair play bizottsága pályázatot hirdet fair play díjak elnyerésére.

2021. január 15-ig várják a javaslatokat arra, hogy kik kapják meg a 2020-es évre vonatkozó fair play díjakat. Pályázni a következő kategóriákban lehet:

1. Fair play cselekedet
2. Életműdíj
3. A fair play eszméjének népszerűsítése
4. Fair play a szabadidősportban
5. A sport szolgálatában
6. Fair play a művészetben, a tudomány területén

„A 2020-as év sajnos nagyon különleges volt a sportban is. Számtalan eseményt halasztottak el vagy töröltek, ugyanakkor a sportvilág a tavaszi teljes leállást követően korlátozásokkal ugyan, de részben újraindult. A koronavírus által sújtott világban szerencsére számtalan olyan cselekedet történt, mely hűen tükrözte a fair play szellemiségét. Napjainkban különösen fontos, hogy odafigyeljünk egymásra, segítsük a másikat. A MOB fair play bizottsága ezért idén is nyilvános fair play pályázatot hirdet a fenti kategóriákban, melyekre bárki javaslatot tehet. Bízunk benne, hogy idén is sokan jelzik felénk az arra érdemes kiemelkedő, a fair play szellemiségét, értékeit bemutató tetteket. Őszintén reméljük, hogy a közeljövőben helyreáll a világ rendje, és az élet a megszokott körülmények között mehet tovább. A jelöléseket előzetesen is köszönjük szépen! Kérjük, vigyázzanak a maguk és szeretteik egészségére!” – Dr. Kamuti Jenő, a MOB fair play bizottságának elnöke.

Kérjük, a javaslatok tartalmazzák a fair play rövid leírását, az indoklást. A bizottság a beérkező jelöléseket értékeli, és a legérdemesebbeket díjazásban részesíti. A díjátadó ünnepségre reményeink szerint 2021 tavaszán kerül sor.

A pályázatokat szíveskedjenek, lehetőleg e-mailen, 2021. január 15-ig, az alábbi címre eljuttatni:

Magyar Olimpiai Bizottság
MOB fair play bizottság
Cím: 1124 Budapest, Csörsz u. 49-51.
e-mail: gabor.deregan@fairplayinternational.org

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram