Kihasználatlan meccslabdák

2023.02.21.

András Csaba és Bálint Bernadett egyesben és vegyes párosban sem jutott főtáblára az e heti düsseldorfi WTT-versenyen.

A múlt heti után ezen a héten is rendeznek egy WTT-tornát a német városban, ám a mostanin csak három magyar indult. Férfi egyesben András Csaba a selejtező első fordulójában erőnyerő volt, a másodikban pedig öt szoros játszmában maradt alul a kínai Niu Kuan-kajjal szemben.

Bálint Bernadett a hölgyeknél a kazah Anasztaszija Lavrovát 2:1-es szetthátrányból verte meg végül elég magabiztosan, utána viszont nem bírt az angol Tin-Tin Hóval. Hartbrich Leonie a főtáblán kezd, mégpedig a szerb színekben versenyző Surján Szabina ellen.

András és Bálint este a vegyes párosok selejtezőjében egymás oldalán állt asztalhoz a Pang Yew En Koen, Wong Xin Ru duó ellen. Kétszettes hátrányból egyenlíteni tudtak, majd a döntő szettben 8:10-ről jöttek vissza. A két mérkőzéslabda hárítása után másik hármat ők nem tudtak kihasználni, a szingapúriak viszont a harmadik lehetőségükkel már éltek.

Bálint számára ezzel befejeződött a verseny, András viszont a horvát Ivor Bannal a főtáblán bizonyíthat férfi párosban. A nyolcaddöntős ellenfeleik egyike Pang Yew En Koen lesz, aki ellen így törleszthet a vegyes párosbeli vereségért.

WTT FEEDER DÜSSELDORF II 2023
FÉRFI EGYES SELEJTEZŐ
2. forduló
András Csaba–Niu Kuan-kaj (kínai) 2:3 (–9, 10, 12, –9, –9)

NŐI EGYES SELEJTEZŐ
1. forduló
Bálint Bernadett–Lavrova (kazah) 3:2 (5, –5, –6, 4, 2)
2. forduló
Bálint–Ho (angol) 1:3 (–9, 7, –5, –11)

VEGYES PÁROS SELEJTEZŐ
András, Bálint–Pang, Wong (szingapúri) 2:3 (–5, –8, 9, 8, –13)

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram