Kiesett az András, Dari kettős

2021.12.04.

András Csaba és Dari Helga vegyes párosban nem jutott be a legjobb 16 közé a portugáliai ifjúsági világbajnokságon. Bálint Bernadett a nyolcaddöntőben szenvedett vereséget a Finlandia International Openen.

Az ifi-vb csütörtöki nyitó napján az U15-ös fiúcsapatunk 3:2-re kikapott az Egyesült Államoktól, így a második napon nem rendeztek magyar érdekeltségű mérkőzést Vila Nova de Gaiában.

Szombaton aztán bemutatkozott András Csaba és Dari Helga is, mégpedig egymás oldalán, az U19-es vegyes párosok versenyében. A legjobb 32 között a kanadai Terence Yeung és az amerikai Amy Wang várt rájuk, akik ellen megnyerték az első két játszmát, ám végül döntő szettben vereséget szenvedtek.

Közben Bálint Bernadett Lohjában a Finlandia International Openen vett részt egyedül képviselve a magyar színeket. Az első mérkőzésén a litván Laura Abaraviciutét fokozatosan megtörve győzte le 3:0-ra, a legjobb 32 között pedig a holland Tanja Hellét 3:1-re verte meg. A nyolcadöntőben az orosz Valerija Kocjur ellen az elvesztett első játszma után még egyenlíteni tudott, ám a következő két szettet szoros küzdelemben Kocjur nyerte meg, így ő jutott tovább.

IFJÚSÁGI VILÁGBAJNOKSÁG, VILA NOVA DE GAIA
U19 VEGYES PÁROS
A 16 közé jutásért
András Csaba, Dari Helga–Yeung, Wang (kanadai, amerikai) 2:3 (10, 6, –8, –9, –7)

2021 ITTF FINLANDIA INTERNATIONAL OPEN, LOHJA
NŐI EGYES

A 32 közé jutásért
Bálint Bernadett–Abaraviciute (litván) 3:0 (13, 8, 1)
A 16 közé jutásért
Bálint–Helle (holland) 3:1 (10, –5, 8, 4)
Nyolcaddöntő
Bálint–Kocjur (orosz) 1:3 (–8, 8, –9, –8)

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram