Kettős győzelemmel a negyeddöntőben

2022.11.25.

Az SH-ITB Budaörsi SC hazai pályán is legyőzte az olasz A.S.D. Tennistavolo Norbellót a női Európa-kupa 3. szakaszában, ezzel bejutott a legjobb nyolc közé.

Idegenben 3:1-re nyert a Budaörs, amely itthon is a Póta Georgina, Dari Helga, Fazekas Mária hármassal állt fel, míg a vendégeknél az orosz Jana Noszkova és az olasz Veronica Mosconi mellett ezúttal a román Alina Zaharia kapott szerepet.

Az első meccsen Mosconi megverte Darit, majd még nagyobb lehetett volna a baj, hiszen Noszkova kis híján kétszettes hátrányból fordított Póta ellen, de a rövidített döntő játszmában a budaörsiek első számú játékosa volt a jobb.

Ez után Fazekas legyőzte a védő stílusú Zahariát, amivel eldőlt, hogy a Budaörs jut tovább. Pótának köszönhetően végül 3:2 lett ide, így a magyar bajnok kettős győzelemmel került a negyeddöntőbe, ahol a Bajnokok Ligája C-csoportjának a harmadik helyezettje, azaz a spanyol Tecnigen Linares lesz az ellenfele.

NŐI EURÓPA-KUPA
A NYOLC KÖZÉ JUTÁSÉRT, VISSZAVÁGÓ
SH-ITB Budaörsi SC–A.S.D. Tennistavolo Norbello (olasz) 3:2

Dari Helga–Mosconi 1:3 (7, –12, –4, –6)
Póta Georgina–Noszkova 3:2 (6, 6, –8, –9, 6:4)
Fazekas Mária–Zaharia 3:1 (4, 10, –7, 8)
Dari–Noszkova 0:3 (–7, –10, –5)
Póta–Mosconi 3:0 (5, 8, 3)
Továbbjutott: a Budaörs, kettős győzelemmel

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram