Kétszer 22 Kínának 2022-ben

2022.10.09.

Izgalommentes döntőkben a férfiaknál és a nőknél is a házigazda kínaiak nyerték meg a Csengtuban rendezett csapat-világbajnokságot.

Hazai pályán különösen nagy blama lett volna Kínának, ha valamelyik számban esetleg nem ők nyernek, ezért semmit sem bíztak a véletlenre. A legjobbjaikat felvonultatva masíroztak át a mezőnyön.

A sorozatban ötödik vb-címét szerző női csapatuk a döntőben egymás után negyedszer is Japánt győzte le. A kínai hölgyek fölényét jól jelzi, hogy a vb-n lejátszott 24 egyéni mérkőzésükön kettő, azaz kettő játszmát vesztettek el. Egyet a csoportkörben az Egyesült Államok ellen, egyet pedig a fináléban. A bronzérmeket Németország és Tajvan szerezte meg.

A németek a férfiaknál is kitettek magukért. A legutóbbi hat csapat-vb-n ötödször jutottak döntőbe, ráadásul ezúttal már Timo Boll és Dimitrij Ovctharov nélkül. Úgy tűnik tehát, hogy a generációváltás sikeresen lezajlott náluk, Qiu Dangra, Benedikt Dudára és Kay Stumperre építve szép jövő áll előttük.

A kínaiak Ma Lungot és Fan Csen-tungot is bevetve 3:0-ra verték meg őket a döntőben, és sorozatban tizedszer lettek a világ legjobbjai. A legutóbbi nyolc diadaluknál Ma Lung is a csapat tagja volt. A dobogóra a dél-koreaiak és a japánok állhattak még fel.

Kína a férfiaknál és a nőknél is a 22. vb-aranyát szerezte meg csapatban.

CSAPAT-VILÁGBAJNOKSÁG, CSENGTU
FÉRFIAK, DÖNTŐ
Kína–Németország 3:0
Fan Csen-tung–Duda 3:0
Ma Lung–Qiu 3:1
Vang Csu-csin–Stumper 3:0
Bronzérmesek: Dél-Korea, Japán

NŐK, DÖNTŐ
Kína–Japán 3:0
Csen Meng–Kihara 3:0
Vang Man-jü–Ito 3:1
Szun Jing-sa–Nagaszaki 3:0
Bronzérmesek: Németország, Tajvan

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram