Két párosunk negyeddöntős

2023.02.10.

Ecseki Nándor férfi párosban Majoros Bencével, vegyes párosban pedig Madarász Dórával jutott negyeddöntőbe a jordániai Ammanban zajló WTT-versenyen.

Az Ecseki, Madarász vegyes párosunknak kiemeltként nem kellett selejtezőt játszania, de így sem volt biztos a főtáblás szereplése, mert Madarász Dóra kisebb sérülés miatt feladta a szerdai egyéni mérkőzését. Így viszont sikerült olyan állapotba kerülnie másnapra, hogy vállalni tudja a játékot, és ha már vállalta, akkor 3:0-ra le is győzték az amúgy nem rossz játékerőt képviselő angol Liam Pitchford és Tin-Tin Ho kettősét. Az elődöntőbe jutásért a román Ovidiu Ionescu, Szőcs Bernadette duót kellene megverniük, tovább javítva helyzetüket az olimpiai kvótáért folytatott versenyfutásban.

Ecseki férfi párosban is ott van a legjobb nyolc között, miután Majoros Bencével éltek a sorsolás adta eséllyel, és könnyedén legyőzték az útjukba kerülő hazai egységet. A negyeddöntőben a kínai Csen Jüan-jü és Lin Si-tun egészen biztosan nagyobb ellenállást fejt majd ki.

A két sima győzelem mellett két szoros vereséget is elkönyveltek csütörtökön a mieink Ammanban. Egyetlen egyéni főtáblásunk, Majoros kétszettes hátrányból felállt a tajvani Kao Cseng-Juj ellen, de döntő szettben végül alulmaradt. Női párosban Dari Helga és Hartbrich Leonie játszott elég szélsőséges játszmákat az egyik legjobb európai párosnak számító svéd Linda Bergström és Christina Kallberg ellen, és végül az ötödik szett végén itt is az ellenfél örülhetett.

WTT CONTENDER AMMAN 2023
FÉRFI EGYES
A 16 közé jutásért
Majoros Bence–Kao Cseng-Juj (tajvani) 2:3 (–9, –7, 9, 9, –7)

FÉRFI PÁROS
Nyolcaddöntő
Ecseki Nándor, Majoros–al-Dmaiszi, Abo Jaman (jordániai) 3:0 (6, 5, 10)

NŐI PÁROS
Nyolcaddöntő
Dari Helga, Hartbrich Leonie–Bergström, Kallberg (svéd) 2:3 (9, –4, 3, –4, –4)

VEGYES PÁROS
Nyolcaddöntő
Ecseki, Madarász Dóra–Pitchford, Ho (angol) 3:0 (9, 6, 5)

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram