Két párosunk maradt

2019.11.13.

A selejtezőből egy magyar sem jutott főtáblára az ausztriai World Tour-versenyen.

Egyesben egy-egy férfi és női játékosunk maradt versenyben Linzben a keddi nyitó napot követően. Majoros Bence szerdán a világranglista korábbi 17. helyezettjével, a jelenleg 47.-ként jegyzett Csen Csien-Annal találkozott a kvalifikáció harmadik fordulójában. A tajvani erősen kezdett, és bár Majoros a második és harmadik szettben már egyenrangú ellenfele volt, így is 4:0 lett oda.

Pergel Szandra egy 17 éves japán lánnyal játszott simának tűnő mérkőzést. Nagaszaki Miju 4:1-re győzött, de akár fordított eredmény is születhetett volna, lévén három játszmát is csak minimális különbséggel nyert meg az ifjú amazon.

Pergel hasonló mérkőzést játszott Szudi Ádám partnereként a vegyes párosok selejtezőjének 2. körében. A fehérorosz Aljakszandr Hanyin és Daria Trigolosz ellen 13-ra és 9-re bukták el az első két szettet, végül 3:0-ra kaptak ki.

Ez azt jelenti, hogy a magyar színeket a főtáblán csak az egyaránt kiemelt Madarász, Pergel és az Ecseki, Szudi páros képviseli majd.

2019 ITTF WORLD TOUR PLATINUM, BET-AT-HOME.COM AUSTRIAN OPEN, LINZ
FÉRFI EGYES SELEJTEZŐ
3. FORDULÓ
Majoros Bence–Csen Csien-an (tajvani) 0:4 (–3, –9, –12, –5)

NŐI EGYES SELEJTEZŐ
3. FORDULÓ
Pergel Szandra–Nagaszaki (japán) 1:4 (–10, –7, 8, –11, –9)

VEGYES PÁROS SELEJTEZŐ
2. FORDULÓ
Szudi Ádám, Pergel Szandra–Hanyin, Trigolosz (fehérorosz) 0:3 (–13, –9, –4)

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram