Két győzelem, közte pedig…

2019.08.14.

Magyar szempontból jól kezdődött és jól végződött a bulgáriai World Tour-verseny szerdai játéknapja, mégis jócskán lehet bennünk hiányérzet.

A napot a mieink közül az Ecseki Nándor, Madarász Dóra vegyes páros kezdte, amely egy török kettőst győzött le a selejtező első fordulójában. Kora este aztán az orosz Gyenyisz Ivonyint és Jana Noszkovát is megverték, ezzel feljutottak a főtáblára Szudi Ádám és Pergel Szandra mellé.

Az örömteli eseményekkel ezzel végeztünk is, Ecsekiék két győzelme között ugyanis csak vereségeket könyvelhettünk el a magyar érdekeltségű mérkőzéseken. Amelyek vagy nagyon szorosak voltak, vagy nagyon simán alakultak.

Előbbiek közé tartozik Pergel Szandra, Majoros Bence és Ecseki Nándor találkozója is, mindhárman 4:3-ra maradtak alul az egyéni selejtezőkben. Szudi Ádám és Nagyváradi Mercédesz nem tudott szettet nyerni. Nagyváradi a 2010-ben csapat-világbajnoki címet szerző és a világranglistán egykor a 9. helyen álló szingapúri Yu Mengyutól kapott ki. Később Póta Georgina oldalán párosban sem várt rá könnyebb feladat, hiszen egy kínai duót kellett volna legyűrniük a főtáblára jutáshoz, ám ettől igencsak távol voltak.

A történtek ellenére csütörtökön a főtáblás küzdelmek kezdetekor csak férfi egyesben nem leszünk érdekeltek.

2019 ITTF WORLD TOUR ASAREL BULGARIA OPEN
FÉRFI EGYES SELEJTEZŐ
3. FORDULÓ
Majoros Bence–Szadamacu (japán) 3:4 (3, 7, –3, –7, –8, 2, –5)
Ecseki Nándor–Gündüz (török) 3:4 (–5, 11, –2, 6, 7, –10, –8)
Szudi Ádám–Monteiro (brazil) 0:4 (–9, –9, –5, –8)

NŐI EGYES SELEJTEZŐ
2. FORDULÓ
Pergel Szandra–Li Ju-csün (tajvani) 3:4 (–7, –9, 12, –8, 2, 7, –9)
Nagyváradi Mercédesz–Yu Mengyu (szingapúri) 0:4 (–6, –7, –13, –5)

NŐI PÁROS SELEJTEZŐ
2. FORDULÓ
Nagyváradi, Póta Georgina–Ku Jü-ting, Mu Ce (kínai) 0:3 (–7, –1, –6)

VEGYES PÁROS SELEJTEZŐ
1. FORDULÓ
Ecseki, Madarász Dóra– Yigenler, Yilmaz (török) 3:1 (6, 9, –7, 4)
2. FORDULÓ
Ecseki, Madarász–Ivonyin, Noszkova (orosz) 3:0 (10, 9, 1)

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram