Két győzelem, két vereség kezdésként

2018.10.17.

A szlovéniai para-világbajnokság első játéknapján a magyar játékosok két-két győzelmet, illetve vereséget könyveltek el.

A kötelező körök letudása után szerdán már a labdáé és a pingpongosoké volt a főszerep, a magyar küldöttségből négyen mutatkoztak be, mindannyian egy mérkőzést játszottak.

Az 1-es kategóriában éremeséllyel induló Major Endre az argentin Guillermo Bustamante Sierra ellen kezdett, és 3:1-es győzelmet aratott.

Csonka Andrásnak a 8-as kategóriában már nem ment ilyen jól, három rendkívül szoros játszmában kikapott az ukrán Makszim Nikolenkótól, így csütörtökön mindenképp meg kell vernie az olasz Samuel De Chiarát.

Pálos Péter 3:0-ra nyert a francia Antoine Zhao ellen, ezzel nagy lépést tett a továbbjutás felé.

A hölgyeknél Arlóy Zsófia csak csütörtökön lép először asztalhoz, Bicsák Bettina viszont már túl van az első mérkőzésén. Nem járt szerencsével, Csonkához hasonlóan ugyanis úgy szenvedett 3:0-s vereséget horvát ellenfelétől, hogy mindhárom szettet minimális különbséggel veszítette el. Ő négyfős csoportban kapott helyet, így még minimum két találkozó vár rá.

PARAASZTALITENISZ-VILÁGBAJNOKSÁG, CELJE-LASKO
FÉRFIAK
1-ES KATEGÓRIA
C-CSOPORT
Major Endre–Bustamante Sierra (argentin) 3:1 (5, 6, –13, 8)

8-AS KATEGÓRIA
E-CSOPORT
Csonka András–Nikolenko (ukrán) 0:3 (–10, –9, –12)

11-ES KATEGÓRIA
B-CSOPORT
Pálos Péter–Zhao (francia) 3:0 (9, 2, 7)

NŐK
10-ES KATEGÓRIA
E-CSOPORT
Bicsák Bettina–Lucic (horvát) 0:3 (–9, –9, –11)

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram