Két éremmel zárták para-asztaliteniszezőink a párosok versenyét Costa Braván

2024.03.15.

Az egyéni versenyek során egy ezüst- és egy bronzérmet szereztek para-asztaliteniszezőink, ezt a teljesítményt ismételték a párosok versenyében is. A Csonka András-Szvitacs Alexa kettős második, míg az Bereczki Dezső-Arlóy Zsófi páros harmadik helyen zárt.

A Platja D’ Aroban rendezett világkupa versenyen a Csonka András-Szvitacs Alexa kettős ezüstérmet szerzett, miután a döntőben 3-2-re (11-8, 4-11, 11-7, 8-11, 11-4) kikapott a brazil Salmin-Costa Alexandre párostól.

Másik vegyes párosunk, a Bereczki Dezső-Arlóy Zsófi kettős ugyan ebben a kategóriában bronzérmet szerzett, miután az elődöntőben a Szvitacsékat később a döntőben legyőző brazil duótól kikaptak 3-1-re (11-4, 11-8, 5-11, 11-1).

Férfi párosban a Bereczki-Csonka kettős a negyeddöntőig jutott, ahol szoros mérkőzésen maradt alul 3-0-ra (11-7, 11-9, 18-16) az ausztrál Nathan Pellissier-Ma Lin párossal szemben.

Szvitacs-Arlóy női párosunk csoportjában két vereséget is elszenvedett, így nem jutottak tovább. Para-válogatottunk összesítésben így két ezüst- és két bronzéremmel zárta a világkupa-sorozat spanyol állomását.

„A maratoni olasz és spanyol világ kupa sorozaton voltak kiemelkedő mérkőzések és voltak olyanok is, melyekben több lehetett volna. Mindent összevetve kilenc éremmel zártuk az elmúlt két hetet. Köszönjük a felkészítő és a versenyeken közreműködő edzők és segítők munkáját, valamint mindenkinek a szurkolást és a jókívánságokat, gratulációkat!” — mondta el Vigh Zsolt szövetségi kapitány.

A sorozat két hét múlva folytatódik a lengyel világkupával, május végén pedig a Thaiföldön rendezendő last chance versennyel zárul a küzdelem a párizsi kvótákért.

Kép:ITTF

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram