Jubilál a Budaörsi Sport Club női asztalitenisz-csapata

2022.09.02.

A Budaörsi Sport Club női asztalitenisz-csapata szeptember 7-én és 8-án a spanyolországi Linares városában szerepel a 2022–2023-as szezon Bajnokok Ligájának csoportküzdelmeiben. Ehhez kapcsolódóan a klub az alábbi közleményt jelentette meg.

Az aktuális magyar bajnok a két nap során megmérkőzik a görög Panathinaikosz, az osztrák Bodensdorf, valamint a házigazda spanyol bajnok Linares gárdájával. Az SH-ITB Budaörsi SC célja, hogy versenyben legyen a csoportelsőségért, ehhez várhatóan két bravúr is szükségeltetne, hiszen a görög és a spanyol csapat rendkívül erős.

A mostani Bajnokok Ligája ó-mérkőzések eredményétől függetlenül is ünnepel a budaörsi csapat. 2003 őszén játszotta a Budaörs az első európai kupamérkőzését, azóta minden egyes szezonban résztvevője az Európai Asztalitenisz-szövetség (ETTU) valamelyik kupasorozatának. A 2022–2023-as évadban tehát zsinórban a huszadik nemzetközi kupaszereplés következik.

Minden ország és minden sportág tekintetében is ritka, hogy egy sportegyesület két évtizeden keresztül célként tűzze ki, és meg is tudja valósítani azt, hogy a csapata a klubot, a várost, a sportágat és az országot képviselve részt vegyen a versenysport legmagasabb szintjén. Az elmúlt 19 évben 17 országban szerepelve igyekezett az együttes a lehető legjobb eredményeket elérni, az utazások közül a legizgalmasabbak a Portugáliához tartozó Azori-szigetekre való eljutás volt és a három komoly orosz túra Kazanyba, Taganrogba és Tyumenbe.  A Bajnokok Ligájában szerzett ezüst- és bronzéremre, az Európa-kupa-ezüstéremre és az ETTU-kupa-bronzéremre joggal lehet büszke mindenki, aki ezeknek a sikereknek a részese volt. Összességében azonban a legnagyobb büszkeséget a 20 kupaszezon állandósága jelenti. A Budaörsi Sport Club vezetésének alapvető koncepciója, hogy a csapatban csak olyan játékosok szerepeljenek, akik vagy magyar válogatottak, vagy magyarul anyanyelvi szinten beszélő asztaliteniszezők. Ezt az irányt két okból jelölte ki a klubvezetés. Egyrészt abból a célból, hogy tevékenységével szakmailag segíteni tudja a magyar asztaliteniszt azzal, hogy a válogatott játékosok hazai egyesületben szerepelve játszhassanak magas szintű nemzetközi mérkőzéseket, másrészt erősítve annak a közösségi erejét, hogy a mérkőzések előtt, alatt és után mindenki magyarul tud beszélni a másikkal. A Budaörsi Sport Club ezzel a hozzáállásával érzi igazán azt, hogy Magyarországot képviseli az európai asztalitenisz élvonalában.

Több olyan eset is volt, ami kibillenthette volna ezt a hitvallást, azonban a klub az elmúlt 19 szezont, és a mostani 20. évadot is a fentieknek megfelelően kezdi el.

Abban, hogy ez a sikertörténet eljutott a 20. évéhez, sokan voltak a klub partnerei. Köszönet illeti a Budaörsi Sport Club elnökségét, Budaörs Város Önkormányzatát, a Magyar Asztalitenisz Szövetséget, a 2i Kft.-t, az SH-ITB Kft.-t, a Mikrohungária Kft.-t, a Butterfly Magyarország Kft.-t, a Decathlont, a Budaörsi Városi Sportcsarnok vezetését és természetesen a sportvezetőket, az edzőket és azokat a játékosokat, akik az elmúlt két évtizedben a csapat tagjai voltak. A csapat célja minden egyes mérkőzésen az, hogy a partnereit a lehető legmagasabb szinten képviselje Európában is.

A budaörsi asztalitenisz-szakosztály célkitűzése a következő két évre vonatkozóan az, hogy a Budaörsi Sport Club centenáriumi évében, 2024-ben a korábbi évekhez méltó módon megőrizze hazai és nemzetközi eredményességét, és újraélhesse azt a máshoz nehezen hasonlítható érzést, hogy sportolói kvalifikálnak az olimpiára. Mindent elkövet a klub azért, hogy ez Tokió után 2024-ben Párizsban is megtörténhessen.

A budaörsi női asztalitenisz-csapat az elmúlt közel 20 évben eredményeivel, szakmai koncepciójával és kitartásával bebizonyította, hogy olyan értéket jelent, amit érdemes támogatni. Ahhoz, hogy a kitűzött célokat, a szinten tartást meg tudja valósítani az egyesület, a mostani támogatókon túl újabb partnerek belépésére is nélkülözhetetlen szükség van.

A Budaörsi Sport Club ünnepként éli meg, hogy eljutott a 20. európai kupaszerepléshez.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram