Jónyer István a halhatatlanok között

2020.09.30.

Kőbán Rita és Schmitt Pál mellett Jónyer Istvánt is a tagjai közé választotta a Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesülete.

Az idén elhunyt Székely Éva, Wichmann Tamás és Kárpáti György helyére a szerdai közgyűlésén választott új tagokat a kilencvenes évek elején Halhatatlanok Klubja néven alakult társaság. Nagy Tímea elnök korábban elmondta, hogy nyitni szeretnének a nem olimpiai sportágak felé, nem kell, hogy olimpiai bajnokok legyenek az új jelöltek.

Ezzel összhangban az egyaránt kétszeres olimpiai bajnok Kőbán Rita és Schmitt Pál mellett Jónyer István került a testület tagjai közé, aki a maga idejében gyakorlatilag megnyert mindent, amit lehetett, arról nem ő tehetett, hogy az asztalitenisz akkor még nem szerepelt az olimpiák műsorán.

A Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesületének kiemelt célja, hogy példaképeket állítsanak a fiatalok elé. A tagság nem kap díjazást, jelentős feladatuk, hogy járják az országot, a határon túli településeket, és pódiumbeszélgetések alkalmával iskolákban, művelődési házakban beszélgetnek sportpályafutásukról, terjesztve a sport értékeit, az olimpiai eszmét.

A Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesületének jelenlegi tagjai: Darnyi Tamás, Dunai Antal, Egerszegi Krisztina, Fa Nándor, Faragó Tamás, Gyulay Zsolt, Hegedüs Csaba, Jónyer István, Kamuti Jenő, Kásás Tamás, Keleti Ágnes, Kovács Katalin, Kőbán Rita, Magyar Zoltán, Nagy Tímea (elnök), Polgár Judit, Rejtő Ildikó, Schmitt Pál, Török Ferenc, Vaskuti István

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram