Jónyer István a halhatatlanok között

2022.05.20.

Kőbán Ritát, Jónyer Istvánt és Schmitt Pált beiktatta a tagjai közé a Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesülete.

Jónyer István tavaly bekerült a Nemzet Sportolói közé, most pedig újabb elismerésben részesült, bár a Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesületébe már korábban, 2020-ban beválasztották, de a világjárvány miatt csak most tudták őket ünnepélyes keretek között beavatni.

„Hatalmas megtiszteltetés ez, hiszen számos olimpiai bajnok tagja ennek a társaságnak, akikre én abszolút felnézek. Napokig nem tértem magamhoz, miután értesültem róla, hogy bekerültem közéjük. Külön-külön majdnem mindegyikük a barátom, de hogy most itt együtt leültünk és laudáltak, ez fantasztikus esemény volt” – mondta Jónyer István a beiktatását követően.

Lomnici Zoltán, a Legfelsőbb Bíróság korábbi elnöke is a köszöntők között volt. Kijelentette, hogy ha Puskás Öcsi életműve hungarikum lehet, akkor az úgynevezett Jónyer-kiflinek is a hungarikumok között a helye, és ezért mindent meg is tesznek majd.

„Az a küldetésünk, hogy minél inkább népszerűsítsük a gyerekek körében a sportot, és Jónyer István esetében ez abszolút jól működik, hiszen saját magát adja, és nagyon emberközeli történeteket tud elmesélni – beszélt Nagy Tímea, az egyesület elnöke a négyszeres világbajnok asztaliteniszező legendáról. – Elmentünk egyszer egy iskolába, ahol lejátszott egy meccset a testnevelő tanárral, amitől az egész iskola felbolydult, és másnap több gyerek mondta, hogy szeretne elkezdeni pingpongozni.”

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram