Jön az első komlói final four, újoncokkal

2022.05.11.

A május 14–15-i hétvégén Komlón kerül sor az asztalitenisz Extraliga négyes döntőjére. A nőknél és a férfiaknál is találunk elsőbálozó csapatot a legjobbak mezőnyében.

Először ad otthont a hazai élvonalbeli bajnokság végküzdelmének Komló. A szokásoknak megfelelően az alapszakasz első négy helyezettje jutott be a final fourba.

A férfiaknál a négyes döntőnek – annak 2015-ös debütálása óta – állandó résztvevője a Celldömölk és a Pécs. A két csapat most is ott lesz a végelszámolásnál, a vasi gárda alapszakaszgyőztesként, míg a címvédő pécsiek alapszakasz-2.-ként. A papírforma szerint ez a két csapat játssza a vasárnapi döntőt, de a komlóiak hazai pályán vélhetően mindent megtesznek majd azért, hogy meglepetést okozzanak a PEAC elleni elődöntőjükben. A Celldömölk szombaton a Soltvadkerttel találkozik, amely először jutott el a final fourba.

A hölgyeknél is akad egy FF-újonc, mégpedig az Ajka, amely – hacsak nem történik valami eget rengető meglepetés – a Kecskeméttel küzdhet majd meg a bronzéremért. A döntőbe az erőviszonyokat tekintve a címvédő Budaörsnek (a képen) és az alapszakaszt megnyerő Erdértnek is kötelező bejutnia. Az Erdért rendszeres résztvevője a négyes döntőnek, és az évek során fokozatosan lépdelt előre, idén pedig már kimondva is az aranyérem a célja Gárdonyi Zoltán együttesének.

A női rájátszásban 3 fős csapatok mérkőzésnek meg egymással, a férfiakéban pedig 4 fősek, de náluk az utolsó kört nem játsszák le. Döntetlen esetén az alapszakaszban előrébb végző csapaté a győzelem. A nőknél tehát, amennyiben az alapszakaszban jobb helyezést elérő csapat eléri az 5 győzelmet, akkor a mérkőzés befejeződik. A férfiaknál ugyanez a szám 7.

A FINAL FOUR PROGRAMJA
Május 14., szombat
10.30: Női és férfi elődöntők:
Budapesti Erdért SE–Ajkai ASE
CVSE Swietelsky Future FM I.–BS Plastic Soltvadkert
15.30: Női és férfi elődöntők:
SH-ITB Budaörsi Sport Club I.–Kecskeméti Spartacus SK és Közösségi Tér I.
PTE PEAC Kalo-Méh I–Komlói Bányász
Május 15., vasárnap
10.30:
Férfi és női bronzmérkőzés
15.30: Férfi és női döntő

PÉNZDÍJAZÁS
1. helyezett: 750 000 Ft
2. helyezett: 375 000 Ft
3. helyezett: 250 000 Ft
4. helyezett: 125 000 Ft

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram