Jön a vb, tényleg a legjobbakkal

2021.11.19.

Bizakodva várják a mieink a houstoni világbajnokságot, a jó formára pedig szükség is lesz, ugyanis talán minden idők legerősebb mezőnye várható a november 23-tól november 29-ig tartó seregszemlén.

A legutóbbi, 2019-es egyéni világbajnokságot Budapesten rendezték, de az még egy teljesen más vb volt. A két évvel ezelőtti eseményen 109 ország játékosai vehettek részt, most viszont csak a világranglistáról lehetett kijutni a vb-re, „egzotikus” országok félamatőr pingpongosait tehát ezúttal ne is keressük a mezőnyben.

„Nagyon nehéz lesz, mivel nem szerepelnek úgymond gyengébb játékosok, tehát tényleg csak az elit indul majd – beszélt a houstoni vb-n debütáló új rendszerről Bátorfi Zoltán, a női válogatottunk szövetségi kapitánya. – Abszolút sorsolásfüggő, hogy meddig juthatunk, de nagyon remélem, hogy egy-két kört tudunk menni. A felkészülés utolsó hete leginkább arra jó, hogy megszokhatjuk a labdát, amellyel a világbajnokságot rendezik, ugyanis az összes játékosunk másfajta labdával játszotta a legutóbbi mérkőzéseit. Ezenkívül gyakorolhatjuk a párost, vegyes párost, és finomhangolhatjuk a játékot.”

Póta Georgina, Madarász Dóra és Hartbrich Leonie személyében három női játékosunk utazik a vb-re. Hartbrichnak a budapesti után ez lesz a második felnőtt világbajnoksága, mint mondta, megtiszteltetés számára, hogy a válogatott tagja. Póta Georgina jóval rutinosabbnak számít, ám jól tudja, hogy ettől még pokoli nehéz dolga lesz neki is.

„A világbajnokság nehezebb, mint az olimpia, ott ugyanis egy országból csak két ember indulhat egyéniben, itt viszont akár négy-öt kínai, szingapúri, japán vagy német is – mondta a Budaörs kiválósága, aki a Bajnokok Ligájában hat mérkőzéséből ötöt megnyert. – Bevallom őszintén, hogy nem számítok nagyon nagy sikerekre. Most egy új labdát vettünk elő, mert mindig cserélgetik. Ezzel a fajtával szerintem sokkal kevesebb fals lesz, nem tudom, hogy ez mennyire kedvez majd nekem.”

Póta Georgina párosban Madarász Dórával indul. Teljesen új párosról van szó, edzeni is csak ezen a héten tudtak először egymás oldalán. Az mindenesetre biztató, hogy Madarász is játékban van, hiszen itthon és külföldön is bőven volt feladata az utóbbi hetekben.

„Imádom Amerikát, a legutóbbi világbajnokságról pedig jó élményeket őrzök. Akkor nagyon jól játszottam, és remélem, hogy most hasonlóan jó sorsolásom lesz” – mondta Madarász Dóra, aki vegyes párosban Ecseki Nándorral indul.

„Mi idén kezdtünk kicsit aktívabban vegyes párost játszani – nyilatkozta Ecseki Nándor.Korábban csak néhány versenyen játszottunk, most viszont edzéseken is készülünk erre a versenyszámra, ami biztos kifizetődik. Az előző héten mandulagyulladással küszködtem, de ezen a héten már teljes értékű edzésmunkát végzek.”

Lakatos Tamás szerdán tudta meg, hogy a luxemburgi Eric Glod lemondta a páros szereplést, így ő csak egyéniben indul.

„Már annak is nagyon örülök, hogy kijutottam a vébére – így a francia Amiens légiósa. – Az utóbbi másfél-két évben nem nagyon tudtam versenyezni sérülések és egyéb hátráltató tényezők miatt. Egy Európa-bajnokságon tudtam részt venni, de ott is érződött a versenyhiány. Ezért most nincs is magammal szemben sok elvárás, de amit tudok, megteszek.”

A férfiak szövetségi kapitánya játékosai jó formájáról számolt be.

„A közelmúltban mindenki nyert a saját bajnokságában, ami nagyon pozitív. Majoros Bence a legutóbbi két bajnokiján négy egyéni mérkőzést nyert a francia első osztályban, Szudi Ádám is nyert mindkétszer a francia élvonalban, ő volt a csapata befejező embere. Lakatos Tomi a francia másodosztályban győzött, Nándi pedig Ausztriában szerepelt jól” – sorolta a vb-re utazó férfi játékosaink legutóbbi eredményeit Muskó Péter, aki szerint a jó szerepléshez leginkább topformára és szerencsére lesz szükség.

A HOUSTONI VILÁGBAJNOKSÁGRA UTAZÓ VÁLOGATOTT KERET
Női egyéni:
Póta Georgina, Madarász Dóra, Hartbrich Leonie
Férfi egyéni: Majoros Bence, Szudi Ádám, Ecseki Nándor, Lakatos Tamás
Női páros: Póta Georgina, Madarász Dóra
Férfi Páros: Szudi Ádám, Ecseki Nándor
Vegyes páros: Madarász Dóra, Ecseki Nándor
Női szövetségi kapitány: Bátorfi Zoltán
Férfi szövetségi kapitány: Muskó Péter

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram