Jól kezdett a Budaörs Berlinben

2021.11.06.

Az SH-ITB Budaörsi SC női csapata megnyerte az első mérkőzését a Bajnokok Ligája berlini csoportjában, majd a házigazda német együttest nagy csatára késztette.

A Póta Georgina, Fazekas Mária, Dari Helga trióval kiutazó budaörsiek a portugál Juncal ellen játszották az első mérkőzésüket. Az ellenfélnél az orosz Tatyjana Garnova mindkét meccsét megnyerte, de ez belefért, mert a portugál Raquel Andradét Póta és Fazekas is simán megverte, a hármas játékosnak beírt Dari Helga pedig a nigériai Janet Effiom legyőzésével tette hozzá a magáét a 3:2-es sikerhez.

Az esti programban már nem a magyar bajnok számított favoritnak, ugyanis a házigazda Berlin várt rá. Az összecsapás előtt a német klub egy fotómontázzsal mondott köszönetet Póta Georginának, aki több mint tíz évig erősítette a berlinieket, akik ez idő alatt négyszer nyerték meg a Bajnokok Ligáját.

A magyar játékos köszönte szépen a kedves gesztust, majd döntő szett 6:4-re legyőzte Nina Mittelhamot – aki idén ősszel megnyerte az Európa Top16 bajnokságot, majd Európa-bajnoki címig vezette a német válogatottat –, utána pedig 3:0-ra Shan Xiaonát is, aki idén nyáron egyéni Eb-ezüstérmet szerzett. A két bravúr összességében sajnos nem sokat ért, mert ezúttal Fazekas és Dari sem tudott mérkőzést nyerni, így 3:2-re a Berlin győzött.

A hazai csapat csoportelsősége már biztos, a szintén továbbjutást érő második helyről pedig a vasárnapi Budaörs–Lille mérkőzés dönt. A francia együttes a budaörsiekhez hasonlóan legyőzte a Juncalt és kikapott Berlintől.

BAJNOKOK LIGÁJA, NŐK
A-CSOPORT
SH-ITB Budaörsi SC–GDCS Juncal (portugál) 3:2
Fazekas Mária–Tatyjana Garnova 1:3 (–5, 8, –2, –9)
Póta Georgina–Raquel Andrade 3:0 (2, 3, 6)
Dari Helga–Janet Effion 3:1 (5, 5, –7, 10)
Póta–Garnova 2:3 (–8, 10, –8, 10, 4:6)
Fazekas–Andrade 3:0 (4, 5, 11)

SH-ITB Budaörsi SC–TTC Berlin Eastside (német) 2:3
Fazekas–Shan Xiaona 0:3 (–6, –2, –9)
Póta–Nina Mittelham 3:2 (9, –7, –8, 8, 6:4)
Dari–Surján Szabina 0:3 (–6, –6, –9)
Póta–Shan 3:0 (9, 9, 9)
Fazekas–Mittelham 0:3 (–9, –7, –4)

CP Lyssois Lille Métropole (francia)–TTC Berlin Eastside 2:3
CP Lyssois Lille Métropole–GDCS Juncal
3:1

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram