Jöjjön a sportági vezetés új generációja!

2021.05.29.

Nátrán Roland olyan elnökséggel folytatná a munkát a Magyar Asztalitenisz Szövetség élén, amely a sportági vezetés új generációját testesítené meg.

A MOATSZ tavasz végére tervezett tisztújító közgyűlésén nemcsak az elnök, hanem az elnökség tagjainak személyéről is döntés születik.

„Kifejezett boldogsággal tölt el, hogy gyakorlatilag csak olyan szakemberek kaptak jelölést alelnöki pozícióra vagy elnökségi tagságra, akik biztos, hogy hozzátesznek az asztaliteniszhez, tehát nincs olyan a jelöltlistán, akivel ne tudnám elképzelni a közös munkát – mondta az elnöki tisztségért újrainduló Nátrán Roland.Mégis van a fejemben egy ideálisnak mondható elnökség, amelyet nem is feltétlenül a személyek írnak le, sokkal inkább a munkához való hozzáállás, illetve a habitus. Ez pedig egy olyan elnökség, amely kifejezetten ambiciózus a magyar pingpong fejlesztését illetően, minden tagja tesz ezért a fejlődésért a hétköznapokban is a saját területén.”

A szövetség elnöke szerint heterogén elnökség folytatja majd a munkát, amelynek soraiban lesz képviselője az extraligás kluboknak és a megyéknek is, lesz benne jogász, pénzügyi szakember vagy éppen edző is.

„Azt szeretném, ha ez az elnökség a magyar pingpongvezetésnek egy új generációját is bevezetné a sportági menedzsment világába, és a magyar asztalitenisz hosszú távon tudná biztosítani a fejlődését ezekkel a fiatal, ambiciózus szakemberekkel” – jelezte Nátrán Roland, hogy egyfajta vérfrissítést is remél a tisztújítástól.

Az utóbbi években igen sűrűn váltották egymást a szövetség főtitkárai, ám az elnök ebben semmi kivetnivalót nem talál, sőt. Kiemelte, hogy Stocker Miklóst a sportállamtitkárság csábította el tőlük egy felsővezetői pozícióval, Paár Dávid a családját előtérbe helyezve elköltözött Budapestről, és azóta is egyetemi oktatói karriert folytat, az államigazgatási múlttal és közgazdasági, pénzügyi ismeretekkel rendelkező Felegyi Gábor pedig megfelelő főtitkár volt ahhoz, hogy a budapesti világbajnoksággal  és veterán Európa-bajnoksággal meg tudjunk küzdeni. Ezt az élet bizonyította, hiszen őt a Nemzetközi Asztalitenisz-szövetség csábította el, és ma már az ITTF versenyigazgatója.

„Büszkék lehetünk arra, hogy a Magyar Asztalitenisz Szövetségben dolgozó szakemberek a munkájukkal és a mögöttük álló magyar asztalitenisszel olyan sikeressé válhattak, hogy Magyarországon és külföldön meghatározó feladatokat láthatnak el” – utalt a MOATSZ korábbi főtitkáraira Nátrán Roland, aki szerint a posztot jelenleg betöltő Lajtai Kristóf sem kivétel e tekintetben, hiszen ő is tett egy minisztériumi kitérőt, több évig dolgozott a sportállamtitkárságon, az asztaliteniszhez pedig évtizedek óta kötődik.

Nátrán Roland a MOATSZ-elnökség személyes összetételéről bővebben:

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram