Jöhetnek az újabb gratulációk a piros lámpánál

2020.12.11.

Pergel Szandra után a női csapatunk tokiói kvótaszerzésében szintén kulcsszerepet játszó Fazekas Mária is átvette az olimpiai autóját.

A Magyar Olimpiai Bizottság és a Toyota jóvoltából 34 magyar olimpiai kerettag sportoló kapott egy-egy hibrid elektromos Toyota C-HR-t napi használatra a 2021. augusztus 8-án záruló tokiói olimpia végéig.

„Alig várom, hogy beülhessek, és körbenézhessem, milyen autó is ő valójában. Nagy változást jelent ez a saját, civil autómhoz képest, hiszen ez automata váltós, hibridautó. Ha jól tudom, nagyon halk, tehát szinte majd elsuhanok az emberek mellett. Most különösen jól jön egy kis fogyasztású autó, mert a válogatott központja átköltözött a BOK-csarnokba, Budaörsre is járok ki edzésre, szóval elég sokat kell a városban mennem. Ezek az autók nagyon praktikusak a dugókkal teli városi forgalomban” – jelezte Fazekas Mária, hogy nagyon is hasznos lesz számára a most átvett jármű.

A magyarországi márkakereskedők közül a halászteleki Reálszisztéma Toyotát választották ki arra a megtisztelő feladatra, hogy átadják a sportolóknak az autókat.

„Ez egy globális dolog része. A 2020-as tokiói olimpia kiemelt támogatója a Toyota, és ez nem csak ott a helyszínen jelenik meg. A Toyota egyik legfontosabb ismérve mindig az innováció volt. Mindig olyan elöljáró technológiákat fejlesztett ki és adott át akár a versenytársaknak is, amelyekkel azt gondoljuk, hogy a világ mindig picit jobbá vált. A hibridtechnológia már közel huszonöt éves múltra tekint vissza, és beváltotta a hozzá fűzött reményeket mind a környezetvédelem, mind a gazdaságosság terén. Nyilván mi is nagyon izgatottak vagyunk az autók átadásakor, hiszen ezek a sportolók mindenki által ismert sztárok, és lecsapunk a lehetőségre, ha személyes kontaktusba kerülünk bármelyikükkel” – mondta Bidnay Csaba szalonvezető, utolsó mondatával arra utalva, hogy alkalmanként értékes aláírásokat és közös fotókat gyűjtenek be ilyenkor.

Fazekas Máriának már van tapasztalata abban, hogy milyen érzés egy ilyen felmatricázott autóval közlekedni, ugyanis 2004-ben már volt olimpiai autója.

„Valószínűleg ezt is nagyon megnézik majd, és büszkeséggel fog eltölteni, mert az athéni olimpia előtt, amikor átnéztek az autómba, nagyon sokan gratuláltak és jelezték, hogy drukkolnak nekem. Nagyon jó érzés, hogy amiért dolgoztam, azt a civil emberek is értékelik, akár egy piros lámpánál” – tette hozzá a Budaörs játékosa.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram