Jobb volt a Metz

2020.12.03.

Az SH-ITB Budaörsi SC 3:0-ra kikapott a Metz TT-től a női Bajnokok Ligája nyitó napján.

A Budaörsben Surján Szabina, Fazekas Mária és Dari Helga személyében csupa magyar játékos lépett asztalhoz, míg a Metzben két román válogatott (Daniela Monteiro Dodean, Adina Diaconu) és a német-kínai Wu Jiaduo, ami azt is jelentette, hogy Hartbrich Leonie ezúttal nem kapott szerepet a francia csapatban.

Az első meccsen Surján a párosban és csapatban összesen ötszörös Európa-bajnok Dodeannal találkozott, és bár a simán elvesztett nyitó szett után egyenlített, a román ezután már nem engedte érvényesülni.

A linzi BL-buborékban (amelyet a résztvevők nem hagyhatnak el, a következő napokat a szállodában, illetve a csarnokban töltik, a kettő között hozzák-viszik őket) több speciális szabály van érvényben. Nincs például térfélcsere a szettek után, az első és a harmadik játszma után nincs szünet, nemcsak hat labdameneteként, hanem bármelyik pont után lehet törölközni, és hetven labda forog egy mérkőzésen – labdaszedők segítségével –, amelyeket bizonyos időközönként fertőtlenítenek.

Van egy olyan újítás is, amely szerint az ötödik szettben nem 11, hanem csak 6 pontot kell elérnie a győztes játékosnak, és pontonként váltott szervával folyik a játék. Az így megkurtított döntő szettre először Fazekas és Diaconu összecsapásán került sor, miután a fiatal román kétszer is egyenlített szetthátrányból. Az ötödik játszmában 3:3-nál időt kért edzője, és ezután már csak ő nyert pontot, a Metz tehát már 2:0-ra vezetett ezzel.

A harmadik mérkőzésen Dari Helga csak az utolsó szettben tudta kissé megszorítani Wu Jiaduót, aki így gyorsan bebiztosította csapata győzelmét.

A Budaörs következő ellenfele péntek 10 órától a spanyol Girbau-Vic lesz, majd szombaton a Harczi Zsolt által irányított Linz ellen zárja a csoportkört.

NŐI BAJNOKOK LIGÁJA, LINZ
B-CSOPORT, 1. FORDULÓ
METZ TT (francia)–SH-ITB BUDAÖRSI SPORT CLUB 3:0
Daniela Monteiro Dodean–Surján Szabina 3:1 (3, –7, 7, 5)
Adina Diaconu–Fazekas Mária 3:2 (–5, 9, –12, 8, 6:3)
Wu Jiaduo–Dari Helga 3:0 (4, 5, 8)

GIRBAU-VIC TT (spanyol)–LINZ AG FROSCHBERG (osztrák) 0:3
Zhang Sofia-Xuan–Szőcs Bernadette 1:3 (–5, –4, 8, –7)
Charlotte Carey–Marharita Peszocka 0:3(–4, –9, –7)
Fehér Gabriella–Liu Jia 0:3 (–8, –6, –9)

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram