Jó formában a légiósaink

2021.04.14.

A múlt héten a férfiválogatottunk öt játékosának voltak klubmérkőzései külföldön, és mindannyian veretlenek maradtak.

Majoros Bence csapata, a francia másodosztályban a feljutásért küzdő Chartres két bajnokit játszott és nyert meg négy nap alatt. Tokiói kvótás játékosunk az első meccsen a világranglista-76. mexikói Marcos Madridot verte meg 3:1-re, majd az Amiens elleni rangadón a spanyol Jesús Canterót 3:1-re, a francia Gregoire Jeant 3:0-ra. Utóbbi mérkőzésen az Amiens egyetlen győzelmét Lakatos Tamás aratta, döntő szettben megverve a brazil Vitor Ishiyt (59. a világranglistán).

„Egyik meccsen sem éreztem játékilag annyira nagyon jó formában magam, sokkal inkább a mentális erőmre hagyatkoztam, és hogy a lehető legjobban legyek jelen a meccsben. Ennek köszönhetően a kulcspillanatokban jó döntéseket tudtam hozni, ami meghozta a győzelmet” – számolt be Majoros Bence.

Ecseki Nándor Franciaország helyett Svédországban vitézkedett.

„Alapvetően a francia Entente Saint Pierraise az első számú csapatom, de a vírus miatt október óta nem volt meccsünk, és a svéd Eslövs, a tavalyi klubom megkért, hogy ha tudok, akkor menjek és segítsek be nekik néhány meccsen – tisztázta a dolgokat balkezes kiválóságunk. – Nekem két meccsem volt a múlt héten, mindkettő nagyon fontos volt, hogy bebiztosítsuk a helyünket a rájátszásban, amely májusban lesz. Rengeteg dolgot tudtam gyakorolni, és külön öröm, hogy a négy győzelmemből kettőt döntő szettben sikerült kiharcolni.”

Szudi Ádám két-két egyéni és páros győzelemmel vette ki a részét a Walter Wels két 4:0-s sikeréből. Csapata vezeti a tabellát, ő pedig az egyéni ranglistán a második helyen áll csapattársa, Frane Kojic mögött. Szintén az osztrák Bundesligában volt jelenése Juhász Patriknak, méghozzá három bajnokin. Ezeken két győzelmet és egy vereséget könyveltek el, Juhász mindhárom egyéni, illetve páros találkozóját megnyerte. Utóbbi műfajban az Amirreza Abbaszival még veretlenek az idényben. Csapatuk, a Badener AC a hetedik helyen áll a kilenccsapatos tabellán.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram