Jelölést ért a kvóta

2020.12.30.

Történelmi tettének köszönhetően a 2020-as Év Sportolója Gála Év csapata (egyéni sportágak csapatversenye) kategóriájának jelöltjei között található a magyar női asztalitenisz-válogatott.

A gálán két csapatot is díjaznak majd az Év csapata díjjal, az egyiket a hagyományos csapatsportágakban, a másikat az egyéni sportágak csapatversenyében. Női asztalitenisz-válogatottunk az utóbbi kategóriában került a jelöltek közé, annak köszönhetően, hogy a januári portugáliai selejtezőn bravúros győzelmekkel tokiói kvótát szerzett. A sportág történetében először vehet részt magyar csapat az olimpián.

„A Magyar Sportújságírók Szövetsége legutóbbi, online elnökségi ülésén úgy döntött, hogy a koronavírus-járvány ellenére megrendezi az M4 Sport – Az Év Sportolója Gála 2020 televíziós díjátadót, 2021.  január 11-én, hétfőn, Ezúttal azonban a nemzetközi gyakorlatnak megfelelően nézők nélkül, a fizikai találkozások számát minimálisra csökkentve a hagyományos helyszínen, a Nemzeti Színházban kialakított stúdióban neves díjátadókkal, a megszokott trófeával kitüntetett győztesekkel és virtuális „vendégekkel”, műsorvezetővel. A műfaj adottságaiból fakad, hogy ez előre felvett elemekből összevágott 90 perces adás lesz, amely 19.45 órától látható majd az M4 Sporton” – olvasható a Magyar Sportújságírók Szövetsége honlapján.

A Magyar Paralimpiai Bizottság ezúttal 10 sportolót jelölt Az Év Fogyatékos Sportolója díjra, valamint három edzőt Az Év Edzője elismerésre. Előbbiek között található a paraasztalitenisz-válogatott két oszlopos tagja, az idei világkupaversenyeken három arany- és egy bronzérmet szerző Pálos Péter, valamint a két-két aranyat, ezüstöt és bronzot gyűjtő Csonka András. Szövetségi kapitányuk, Vígh Zsolt az edzőknél szerepel a jelöltek között.

FRISSÍTÉS

Január 2-án szűkítették a jelöltek listáját: az Év csapata díjért az egyéni sportágak csapatversenyében a Babos Tímea, Kristina Mladenovic teniszpáros, a férfi teniszválogatott és a női tornászválogatott maradt versenyben.

AZ ÉV CSAPATA-DÍJ JELÖLTJEI
(egyéni sportágak csapatversenye)

NŐI ASZTALITENISZ-VÁLOGATOTT
kiharcolta az olimpiai részvételt

ADOLF BALÁZS, FEJES DÁNIEL        
kenupáros, az 1000 méteres olimpiai számban ezüstérmes a szegedi világkupán

BABOS TÍMEA, KRISTINA MLADENOVIC  
a WTA-nál az Év női párosa,
megnyerte az ausztrál és a francia nyílt teniszbajnokságot

FÉRFI TENISZVÁLOGATOTT
Belgium legyőzésével bejutott a Davis-kupa 18-as döntőjébe

FÉRFI TORNÁSZVÁLOGATOTT
bronzérmes az Európa-bajnokságon

IFJABB ÉRDI TIBOR, CSÖKŐ ZOLTÁN       
rali Európa-bajnok az ERC2-es géposztályban
bronzérmes az Európa-bajnokságon

KÖTÖTTFOGÁSÚ BIRKÓZÓ-VÁLOGATOTT                    
a csapatrangsor második helyezettje a belgrádi világkupán

NŐI TORNÁSZVÁLOGATOTT            
bronzérmes az Európa-bajnokságon

PÉNI ISTVÁN, DÉNES ESZTER           
a vegyes páros ezüstérmes lett a 10 méteres Eb puskás számában

SAKKVÁLOGATOTT                 
negyeddöntőbe került az online olimpián

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram