Japánból is gratuláltak női csapatunknak

2020.02.06.

Sorra érkeznek a gratulációk az olimpiai szereplés jogát kivívó magyar női asztalitenisz-válogatotthoz.

Nem túlzás azt állítani, hogy még a világ másik „végén” is felfigyeltek a női csapatunk olimpiai selejtezőn elért bravúrjára. A Magyar Asztalitenisz Szövetség 2018 novemberében kötött együttműködési megállapodást a japán Csikuma városával, amelynek akkori delegációját a polgármester vezette. Okada Akio most a MOATSZ-nak, illetve Nátrán Roland elnök úrnak címzett levélben gratulált a mieinknek, emlékeztetve arra, hogy a megállapodás értelmében örömmel várják a magyar pingpongosokat a tokiói olimpiát és paralimpiát megelőző edzőtáborukban.

A japán város első embere reményét fejezte ki arra vonatkozóan, hogy vegyes párosban és egyesben még tovább magyarok szereznek kvótát az idei ötkarikás játékokra, így ők is a csikumai edzőközpontban akklimatizálódhatnak az olimpia előtt.

A csikumai polgárok közelebbről is megismerkedhetnek a bravúros kvótaszerzésünk főszereplőivel, ugyanis a városi újság hasábjain fotóval illusztrált cikk jelenik meg róluk.

A portugáliai selejtezőn elért siker hatására Kulcsár Krisztián is tollat, illetve klaviatúrát ragadott, és a gondomari csoda résztvevőinek névre szóló levélben gratulált. A Magyar Olimpiai Bizottság elnöke szerint a mieink sporttörténeti eredményt értek el, hiszen asztaliteniszben magyar csapat még sosem kvalifikálta magát olimpiára.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram