Japán, ukrán, tunéziai, magyar és román elsőség a csapatversenyekben

2022.06.26.

A világfesztiválon a szombat esti programban a csapatversenyek döntőit rendezték. Az öt asztalon zajló finálékat követő eredményhirdetési ceremónián öt ország osztozott az öt aranyérmen: a japánok, az ukránok, a tunéziaiak, magyarok és a románok.

Szombat este már csak öt asztalon pattogott a labda a 38 közül a győri Olimpiai Sportparkban, hiszen a csapatviadalok döntői szerepeltek a programban. A mérkőzések között akadtak minden izgalomtól mentes és végletekig kiélezett találkozók egyaránt.

Az előbbi kategóriába tartozik a japán U19-es fiúk svédek fölött aratott 3:0-s sikere és a magyar U15-ös lányok ecuadoriakkal szembeni, ugyanilyen arányú győzelme. A nap meglepetését a tunéziaiak szolgáltatták azzal, hogy az U15-ös fiúk döntőjében váratlanul simán, szintén 3:0-ra verték a házigazda magyarokat. Az U11-es fiúk fináléjában a magyarok és a magyar nemzetiségű játékosokból álló románok ennél szorosabb csatát vívtak, és végül a romániai együttes nyert 3:1-re. Az U19-es lányok aranymeccsén zajlott a legnagyobb küzdelem. Az ukránok bírták jobban idegekkel a magyarok elleni küzdelmet, és a nap legkésőbb záruló döntőjében 3:2-re legyőzték a vendéglátók alakulatát.

Az egyesekben szintén elérkezett a hajrá, mind a négy korosztályban (az U11-esek már pénteken befejezték a viadalt) kialakult az elődöntő mezőnye. Az U13-as fiúk között színes a kép, hiszen a négy legjobb négy különböző országból került ki: egy-egy magyar, német, egyiptomi és iráni versenyző várja a vasárnapi folytatást. Ugyanebben a korcsoportban két-két magyar és üzbég lány került legjobbak közé.

Az U15-ösök mezőnyében a fiúk végjátékába – a fiatalabbakhoz hasonlóan – négy ország képviselői jutottak be: német, tunéziai, ecuadori és magyar játékos lesz érdekelt a zárónapon. Itt a lányok szintén lemásolták az U13-asok szereposztását, hiszen két-két magyar és üzbég versenyző ünnepelhette az elődöntőbe kerülését.

Az U17-esek viadalán három japán és egy üzbég fiú, valamint két magyar, és egy-egy ukrán, valamint üzbég lány jutott négy közé,

Az legidősebbek, az U19-esek korosztályában a fiúk között szintén három japánnak és egy üzbégnek, a leányversenyben három magyarnak és egy ukránnak lesz jelenése a világfesztivál utolsó napján, amikor is az egyesek elődöntőit (10 órától) és döntőit (12-től) rendezik.  A záróünnepséget 17 órától tartják a Széchenyi téren.

Csapatversenyek. U11 fiú:  Románia–Magyarország A 3:1. 1.Románia (Toró Dávid, Paizs Ákos, Bardas Márk), 2. Magyarország A, 3. Magyarország B és Tunézia/Csehország vegyes. U15 fiú: Tunézia–Magyarország A 3:0. 1. Tunézia (Vasszim Esszid, Jusszef Aidli, Mohamed Khalufi), 2. Magyarország A, 3. Ecuador és Magyarország C. U15 leány: Magyarország A–Ecuador 3:0. 1. Magyarország A (Barcsai Sophie, Dohóczki Nóra, Molnár Kendra, Polónyi Nóra), 2. Ecuador, 3. Ukrajna és Magyarország B. U19 fiú: Japán–Svédország 3:0. 1. Japán (Hagihara Keisi, Szuzuki Hajate, Nakamura Kova, Josijama Rjoicsi), 2. Svédország, 3. Magyarország A és Üzbegisztán. U19 leány: Ukrajna A–Magyarország A 3:2. 1. Ukrajna A (Veronika Matyunina, Anasztaszija Hacsaturova, Olha Ponko), 2. Magyarország A, 3. Magyarország B és Ukrajna B.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram