Jakab János felett elszálltak az évek

2019.02.23.

A két hónap múlva a világbajnokságnak is helyt adó Hungexpo A-pavilonjában igazi pingpong-show-t láthattak az utazási kiállításra kilátogatók.

A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ standjánál Nátrán Roland MOATSZ-elnök és a többi meghívott vendég komoly dolgokról beszélgetett a világbajnoksággal kapcsolatban az M4 Sport riporterével, volt azonban egy könnyedebb része is a sportág szombati népszerűsítésének.

A két felállított asztalon többek között a BVSC fiataljai tartottak bemutatót, akikhez csatlakozott egy őszes hajú úriember is. Akinek ismerősek voltak az arcvonásai…

„Nagy lehetett a kontraszt a labdát ütő-vágó fiatalok és a maga 73 évével, nagy pocakkal besétáló Pongi bácsi között – mondta mosolyogva a Pongi bácsit megtestesítő 32 éves Jakab János.Küzdelmes volt a maszkírozással telt másfél óra, főleg, amikor a szemgolyóm környékén pepecseltek, hogy azzal is öregítsenek. Szerintem nagyon jól berendezték ezt a területet, különböző fényekkel megvilágítva, a két asztallal, a háttérben pingpongos videókat játszva, az emelvényen egymást követő beszélgetésekkel. Csodás lehetőség ez arra, hogy felhívjuk a figyelmet magunkra, a világbajnokságra és az azt követő veterán Európa-bajnokságra.”

Jakab János hirtelen megöregedéséről itt található még több kép.

A BVSC-s gyerekek és aggastyán edzőjük mellett a labdaművész Faházi János is szórakoztatta az érdeklődőket, no meg a világbajnok Jónyer István, Gergely Gábor, Klampár Tibor trió.

„Valamikor, nagyon régen Birminghamben volt egy világbajnokság, ahol szintén az ottani vásár területén rendezték meg a tornát – emlékezett vissza Gergely Gábor.Őszintén megmondom, hogy a körülmények miatt nincsenek róla jó emlékeim. Egy ilyen hatalmas hodály nem biztos, hogy szolgálja a sportolók érdekét, ráadásul ott a zöldre lefestett betonpadlón kellett pingpongozni, gyakorlatilag mindenki megsérült, tönkrement. Ha viszont itt úgy sikerül felépíteni a helyszínt, ahogy azt a terveken láttam, akkor ez egy szuper világbajnokság lesz! Én biztos itt leszek, remélem, hogy az első sorokban szurkolhatok, és remélhetőleg a magyaroknak is minél tovább.”

A budapesti világbajnokságot április 21. és 28. között rendezik a Hungexpo csarnokaiban.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram