Ismét az utánpótlásé volt a főszerep az Ormaiban

2024.03.10.

Március második hétvégéjén ismét fiatal tehetségeket figyeltek meg a szakemberek a Mechlovits Zoltán Utánpótlás Programkeretében a Dr. Ormai László Asztalitenisz Csarnokban.

A Magyar Asztalitenisz Szövetség januárban már tartott egy tehetségkutató kiválasztó hétvégét, ahol a 11-16 éves korosztályt figyelték meg a szakemberek és választották ki közülük a legtehetségesebbeket, akikre a jövő válogatottja épülhet.

Március második hétvégéjén ismét a tehetségkutatásé volt a főszerep az Ormaiban, ám most kifejezetten a 10 év alatti korosztály került a fókuszba. Ahogy Prof. Dr. Ács Pongrác a MOATSZ Szakmai és Edző Bizottságának elnök is elmondta, „aki itt van már mind tehetséges, a feladat most már az, hogy őket a legjobb helyen, a legjobb szakemberek fejleszthessék tovább.”

Kovacsics Imre a MOATSZ elnöke köszöntőjében hangsúlyozta, hogy új időszámítás kezdődött a szövetség életében, ennek a része az utánpótlásra fordított kiemelt figyelem, mint ez a vasárnapi rendezvény is. Kiemelte még a szülők szerepét is, hiszen a tehetséges gyerekeken és az odaadó edzőkön kívül, ők a legfontosabb „hozzá valói” egy sikeres sportolói karriernek. Megemlítette még a jelenlévő 1979-es világbajnok férfi csapatot is, akik igazi példaképei ennek a gyönyörű sportágnak, valamint a Szingapúrban éppen zajló Grand Smash versenyen remeklő Póta Georginát is példakét állította a jelenlévő gyerekek elé, hiszen Gina se volt sokkal idősebb, mikor már a felnőttek között bontogatta szárnyait.

Ahogy a legutóbbi alkalommal is, most is a szakmai zsűri figyelte különböző kritérium rendszerek szerint gyerekeket, akik most nem egymással meccseltek, hanem edzőikkel ütögetve mutatták be a különböző ütés technikákat. A jövő tehát elkezdődött, reméljük olyan fényes lesz, amilyen volt egykoron és amilyet Kovacsics Imre elnök úr is megálmodott!

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram