Indulhat az asztalitenisz-program a pécsi egyetemen

2015.12.04.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma helyt adott a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kara által benyújtott, „Asztalitenisz mozgásprogramok elmélete és gyakorlata (Az asztalitenisz szerepe a mindennapos testnevelésben)" című pedagógus-továbbképzési program jóváhagyása iránti kérelmének.

A program lehetőséget kínál a sportág megismerésére és a gyakorlatban való kipróbálására a pedagógusok számára, külön hangsúlyt fektetve az asztalitenisz rekreációs lehetőségeire. A sporttevékenységekhez kapcsolódó sporttörténeti, technikai és taktikai tudás megszerzése mellett sor kerül az alapvető oktatás-módszertani elvek és a baleset-megelőzési szabályok ismertetésére is.

A továbbképzés felkészíti a pedagógusokat az egészségközpontú, aktív életmódról szóló ismeretek átadására az iskolában.

Az írásbeli vizsga kérdéssora a 30 órás képzés tematikai egységeinek elméleti és gyakorlati ismereteire épül.

A résztvevő pedagógusoknak egy programtervezetet kell készíteniük a továbbképzésen megismert (az asztaliteniszhez kapcsolódó) mozgásos tevékenységek megvalósítási lehetőségeiről, saját köznevelési intézményük adottságainak figyelembevételével.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram