Imre és Lakatos a bajnok

2021.06.04.

Imre Leila és Lakatos Tamás győzelmével értek véget a Gödöllőn rendezett felnőtt országos bajnokság egyéni versenyszámai.

A hölgyeknél Póta Georgina–Madarász Dóra döntőt ígért a papírforma, utóbbi játékos azonban feladta az Imre Leila elleni elődöntőjét, miután 11:9-re megnyerte az első szettet.

„Már egy nappal az országos bajnokság előtt lesérültem, és úgy jöttem ide, hogy lehet, hogy csak a párost tudom lejátszani. A negyeddöntőben már éreztem, hogy kezd elfáradni a lábam, és figyelembe kellett vennem, hogy két hét múlva megyünk az Európa-bajnokságra, az olimpiai is közel van, ezért inkább azt tartottam szem előtt, hogy erre a két versenyre felépüljek” – magyarázta a döntését a combhajlítójával bajlódó Madarász Dóra, aki párosban csütörtökön megnyerte az ob-t Fazekas Máriával.

Imre tehát nem nagyon izzadt meg az elődöntőben, a fináléban viszont már önerőből kellett nyernie, ráadásul Póta Georgina ellen, aki Ambrus Krisztina legyőzésével jutott be a döntőbe. Az Erdért játékosa 3:0-ra elhúzott, majd a negyedik szettet ugyan Póta nyerte meg, ám az ötödik ismét Imréé lett.

„Próbáltam az elejétől a végéig koncentrálni, és így sikerült – summázta röviden az első egyéni ob-győzelmét Imre Leila.Tudtam, hogy fáj a lába Dórának, de így is meglepett, hogy feladta a mérkőzést. A döntőben a negyedik szettben eltértem a taktikától, és kicsit kizökkentem, de az ötödik szettre próbáltam minden erőmet összeszedni mentálisan is.”

Férfi egyesben az első és második kiemelt jutott döntőbe, azaz Szudi Ádám és Lakatos Tamás. Három játszma után 2:1-re még Szudi vezetett, ám a következő három szettben, ha kicsivel is, de Lakatos volt a jobb, így 2016 után másodszor ünnepelhetett egyéni ob-aranyérmet.

„A legutóbbi három magyar bajnokságon Ádámtól kaptam ki, ma viszont fejben egyben voltam, ez hiányzott szerintem az előző összecsapásainkon – nyilatkozta Lakatos Tamás. –  Úgy gondolom, ezen a versenyen elvárás volt tőlünk, hogy mi játsszuk a döntőt. Nagyon örülök ennek a bajnoki címnek. Remélem, hogy ezután többet játszhatok a válogatottban is.”

Az ezüstérmes Szudi Ádám sem lógatta az orrát: „Nagyon jól ismerjük egymást, együtt edzünk a válogatottnál. Ez egy nagyon éles, jó színvonalú mérkőzés volt. Örülök, hogy az Európa-bajnokság előtt volt lehetőségünk játszani egy versenyen.”

Az eredmények az alábbi oldalon érhetők el:
https://asztaliteniszezz.hu/dokumentumtar/felnott-noi-es-ferfi-orszagos-bajnoksag-2021/

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram