Ilyen is rég volt

2023.05.25.

Az Ecseki Nándor, Szudi Ádám férfi párosunk menetelése a negyeddöntőben ért véget a durbani világbajnokságon, ezzel a magyar küldöttség számára befejeződött a torna.

Szudiék három győzelemmel jutottak el a negyeddöntőig. Lehet mondani, hogy „csak” a papírformát érvényesítették, hiszen csupa hátrébb rangsorolt párost búcsúztattak, ám egyrészt ezért a kiemelési pozícióért az utóbbi években keményen meg kellett dolgozniuk, másrészt sokszor a papírforma-győzelmek a legnehezebbek, különösen egy világbajnokságon.

A legjobb nyolc között fordult a kocka, ezúttal az ellenfél várhatta esélyesebbként a találkozót. A dél-koreai Dzsang Vu Dzsin és Lim Dzsong Hun a világ egyik legjobb kettősét alkotja, ezt mutatja az is, hogy másodikként emelték ki őket.

A simán elvesztett nyitó játszmát követően a mieink felvették a mérkőzés ritmusát, olyannyira, hogy három labdájuk is volt az egyenlítéshez. Sajnos egyikkel sem tudtak élni, a dél-koreaiak megfordították a második szettet, majd a harmadikat is megnyerték, így 3:0-val jutottak tovább.

Ecsekiék így is emelt fővel térhetnek haza Dél-Afrikából, hiszen legutóbb 1985-ben, azaz 38 évvel ezelőtt játszott vb-negyeddöntőt magyar férfi páros. Akkor Klampár Tibornak és Kriston Zsoltnak sikerült ez.

Péntektől már az érmekért zajlanak a küzdelmek Durbanben. A világbajnokság meccseit ide kattintva lehet nézni.

EGYÉNI VILÁGBAJNOKSÁG, DURBAN
FÉRFI PÁROS
Negyeddöntő
Ecseki Nándor, Szudi Ádám–Dzsang Vu Dzsin, Lim Dzsong Hun (dél-koreai) 0:3 (–4, –10, –7)

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram